Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

12 dagen Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

Maak een onvergetelijke rondreis langs de Cycladische eilanden, namelijk Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini. Wij delen graag onze beste tips met je! Zo is Sikinos echt een pareltje uit ons Cycladen programma, verwerkt in deze eilandhop-reis. Deze reis is een mooie combinatie waar rust, cultuur en strand zich afwisselen. Je begint en eindigt jouw reis op Santorini..

 • Aankomst op Santorini
 • Vertrek vanaf Santorini
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 12 dagen

Hoogtepunten

 • Het pareltje van de Cycladen: Sikinos
 • Het middeleeuwse dorp Kastro
 • Het bekende klooster Chrysopigi
 • De kerk van Agios Georgios
 • Het fotogenieke Santorini
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Santorini
 • 2Varen naar Syros
 • 3Syros
 • 4Syros
 • 5Varen naar Sifnos
 • 6Sifnos
 • 7Sifnos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

12 dagen Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

Maak een onvergetelijke rondreis langs de Cycladische eilanden, namelijk Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini. Wij delen graag onze beste tips met je!

Sikinos

Houd je van rust, wandelen, vriendelijke mensen en weinig toerisme? Dan is het eiland Sikinos zeker geschikt om een paar dagen te verblijven. Sikinos ligt tussen Ios en Folegandros in, heeft slechts 280 bewoners en heeft een oppervlakte van 40 vierkante kilometer. Sikinos heeft een kleine hoofdstad met een gezellig plein waar ongeveer 5 kerkjes staan. Ezelpaden leiden je naar het klooster Zoodochos Pigi. Houd je van wandelen dan is dit eiland ook zeer geschikt voor je. De wandeltocht heen en weer naar de Chora is zeker aan te raden, maar ook de wandeling naar Episkopi. De paden zijn goed te bewandelen maar er is niet duidelijk aangegeven hoe je moet lopen. Ter plaatse zijn er wel goede kaarten te krijgen om de tocht helemaal te maken.

Een dagje strand is ook zeker aan te bevelen op Sikinos. De stranden Agios Georgios en Agios Pandeleimoon zijn alleen te voet te bereiken. In de zomer gaan er ook bootje naartoe. Het is absoluut de moeite waard want de kans dat je alleen hier ligt is zeker aanwezig. Alopronia, het strand van het haventje is ook zeer goed vertoeven. Parasols en bedjes staan hier al voor je klaar.

Sifnos Griekenland

Sifnos is een schilderachtig eiland, met mooie dorpen zoals Apollonia, Kamares en het middeleeuwse dorp Kastro, grote zandstranden en een typische architectuur. Een bezoek aan het bekende klooster Chrysopigi mag niet ontbreken. Je kunt je op het eiland prima verplaatsen met het openbaar vervoer, maar ook te voet kom je al een heel eind. Sifnos is een goed eiland om te wandelen.

Syros Griekenland

In de 19e eeuw was de hoofdplaats Ermoupoli de belangrijkste Griekse havenstad met een bloeiende scheepswerf. Breng een bezoek aan Ano Syros, gebouwd door de Venetiers met een middeleeuwse sfeer. De kerk van Agios Georgios is een aanrader. Dwaal verder door deze stad of ga erop uit en reis naar het dorp Finikas. Het heeft een idyllisch baaitje met palmbomen.

Santorini

Santorini is de bekendste van de vier en ook zeker de moeite. Het is wel toeristische maar de afwisseling met de andere eilanden is daarom juist erg leuk Bekend tegenover toch wel onbekend. Santorini, is een fotogeniek eiland met haar prachtige Chora, kleine straatjes en vergezichten tijdens de zonsondergang. Een heerlijk verblijf hebben wij hier voor je uitgezocht om te genieten van alles wat Santorini te bieden heeft.

Reizen op maat

Naast de bekende eilanden zijn er natuurlijk nog veel meer eilanden om te verkennen in de Cycladen. Hieronder zie je een aantal reizen die wij alvast voor je hebben uitgewerkt. Ziet je jouw combinatie niet staan? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Een reis op maat is voor ons geen probleem.

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel.

** de genoemde accommodaties zijn slechts een voorbeeld van het grote aanboddat wij hebben. Indien je een eigen voorkeur hebt, geef dit dan gerust door bij de offerte aanvraag.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van jouw wensen hebben samengesteld!

Vlucht en transfer

Omdat de vluchtprijzen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor je afboeken.

Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappijen.

Foto's van Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 12-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Prijzen per persoon vanaf mei€ 1.055 juni€ 1.165 juli & september€ 1.299 augustus€ 1.495

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 11 nachten met ontbijt
- alle transfers van (lucht)haven
– hotel
– (lucht)haven- alle ferrytickets

Exclusief
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Santorini

Bij aankomst op de luchthaven van Santorini word je opgehaald en naar jouw hotel gebracht. Geniet van een prachtige zonsondergang in Fira of Oia.

Dag 2: Varen naar Syros

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar de haven van Santorini gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Syros waar je na een paar uur aankomt. Ter plaatse zal er iemand op je staan te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 3: Syros

Vrije dagbesteding.

In de 19e eeuw was de hoofdplaats Ermoupoli de belangrijkste Griekse havenstad met een bloeiende scheepswerf.

Dag 4: Syros

Vrije dagbesteding.

Breng een bezoek aan Ano Syros, gebouwd door de Venetiers met een middeleeuwse sfeer. De kerk van Agios Georgios is een aanrader. Dwaal verder door deze stad of ga erop uit en reis naar het dorp Finikas. Het heeft een idyllisch baaitje met palmbomen.

Dag 5: Varen naar Sifnos

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Syros gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Sifnos waar je na ongeveer een paar uur aankomt. Ter plaatse zal er iemand op je staan te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 6: Sifnos

Vrije dagbesteding.

Sifnos is een schilderachtig eiland, met mooie dorpen zoals Apollonia, Kamares en het middeleeuwse dorp Kastro, grote zandstranden en een typische architectuur.

Dag 7: Sifnos

Vrije dagbesteding.

Een bezoek aan het bekende klooster Chrysopigi mag niet ontbreken. Je kunt je op het eiland prima verplaatsen met het openbaar vervoer, maar ook te voet kom je al een heel eind. Sifnos is een goed eiland om te wandelen.

Dag 8: Varen naar Sikinos

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Sifnos gebracht.

Dag 9: Sikinos

Vrije dagbesteding.

Houd je van rust, wandelen, vriendelijke mensen en weinig toerisme? Dan is het eiland Sikinos zeker geschikt om een paar dagen te verblijven. Sikinos ligt tussen Ios en Folegandros in, heeft slechts 280 bewoners en heeft een oppervlakte van 40 vierkante kilometer.

Dag 10: Sikinos

Vrije dagbesteding.

Sikinos heeft een kleine hoofdstad met een gezellig plein waar ongeveer 5 kerkjes staan. Ezelpaden leiden je naar het klooster Zoodochos Pigi. Houd je van wandelen dan is dit eiland ook zeer geschikt voor je. De wandeltocht heen en weer naar de Chora is zeker aan te raden, maar ook de wandeling naar Episkopi. De paden zijn goed te bewandelen maar er is niet duidelijk aangegeven hoe u moet lopen. Ter plaatse zijn er wel goede kaarten te krijgen om de tocht helemaal te maken.Een dagje strand is ook zeker aan te bevelen op Sikinos. De stranden Agios Georgios en Agios Pandeleimoon zijn alleen te voet te bereiken. In de zomer gaan er ook bootje naartoe. Het is absoluut de moeite waard want de kans dat je alleen hier ligt is zeker aanwezig. Alopronia, het strand van het haventje is ook zeer goed vertoeven. Parasols en bedjes staan hier al voor je klaar.

Dag 11: Varen naar Santorini

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Sikinos gebracht. Eenmaal aangekomen op Santorini word je naar de accommodatie gebracht.

Dag 12: Vertrek naar huis of Kreta

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor het einde van de reis.

Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of