Panoramaroute Zuid-Afrika

Panoramaroute Zuid-Afrika

Panoramaroute in Zuid-Afrika is de ultieme route in het noorden en goed te combineren met een bezoek aan het Krugerpark. De Panoramaroute in Zuid-Afrika ligt op zo’n 4 uur rijden van Johannesburg en neemt u mee door prachtige valleien, over indrukwekkende berglandschappen en langs bijzondere, natuurlijk gevormde bezienswaardigheden. De Panoramaroute loopt dwars door het indrukwekkende decor van de provincie Mpumalanga. De route volgt grotendeels de Blyde River Canyon, een 30 kilometer lange kloof, wat één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika is.

Auto huren Panoramaroute

De Panoramaroute kan uitstekend in één dag bezocht worden vanuit Graskop, Hazyview of Pilgrim’s Rest, maar veel mensen plannen het ook in als onderdeel van hun reisroute, op weg van Noord naar Zuid. En uiteraard verschilt het per persoon hoeveel dagen u over de route wilt doen, maar houdt u rekening met minimaal 1 á 2 extra dagen als u ook het Krugerpark wilt bezoeken. De meeste overnachtingsopties zijn in Sabie, Graskop en Hazyview. De route is uitstekend te rijden met een huurauto, wilt u hier meer over weten? Lees dan ons artikel over een auto huren in Zuid Afrika.

Het begin van de Panoramaroute ligt bij het plaatsje Lydenburg en in Hazyview bevindt zich het eindpunt van de route, maar tevens ook één van de toegangspoorten naar het Krugerpark. Vanuit Lydenburg rijdt u naar Sabie over de Long Tom Pass die spectaculaire uitzichten biedt. De weg is de hoogste verharde weg van Zuid-Afrika en ligt op 2.149 meter hoogte!

De route gaat verder via de R36 richting de R533 in de richting van Pilgrim’s Rest een oude goudmijn stad.

Graskop Zuid-Afrika

Graskop Zuid-Afrika - een klein toeristendorpje met zo’n 4.000 inwoners - is de volgende bestemming. De natuurlijke omgeving van Graskop biedt meerdere mogelijkheden voor prachtige uitzichten, waaronder bergen met steile hellingen en langgerekte bossen. Het einde van de route is in Hazyview aan de R40. In Hazyview bevindt zich het eindpunt van de route, maar tevens ook één van de toegangspoorten naar het Krugerpark. In het park vind je de grootste diversiteit aan dieren van het gehele continent. Je kunt hier zelf rondrijden of safari’s doen om de Big Five en andere diersoorten te spotten.

Beste reistijd Panoramaroute Zuid-Afrika

Beste reistijd Panoramaroute Zuid-Afrika? Op elk moment van het jaar zal de Panoramaroute u overdonderen. Maar de beste reistijd voor de panoramaroute is tussen februari en maart. Dan is de winter voorbij en heeft de regen gezorgd voor brede watervallen en een weelderig groen landschap. Wilt u meer handige tips en weetjes over Zuid Afrika?

Bezienswaardigheden Panoramaroute

De leukste bezienswaardigheden van de Panoramaroute zetten wij graag voor u op een rij. Sabie is een leuk dorpje om wat tijd door te brengen. Er zijn verschillende watervallen om te bezoeken, waaronder de Horseshoe Falls, MacMac Falls, Lisbon Falls en de Berlin Falls.

Een echte aanrader in de buurt van Graskop is de Blyde River Canyon, wat een verzameling is van talloze eilanden, kliffen en rotsplateaus die ontstaan zijn door de erosie in de vallei. Eén van de bekendste uitzichtpunten van de Blyde River Canyon is die bij de Three Rondavels, drie ronde, begroeide rotsen in de Canyon (en nog twee of drie andere, die blijkbaar niet worden meegeteld).

Zuid-Afrika is bij uitstek het land waar u afwisselende road trips kunt maken

Bourke’s Luck Potholes; maak hier zeker een stop. Vanaf de parkeerplaats loopt u via een pad van een paar honderd meter naar beneden naar de plek waar de Blyde rivier de Treur rivier ontmoet en waar de kolkende waterstromen vreemde gaten in de grond hebben uitgesleten. Via hoge bruggen kunt u de rivier oversteken, om bij een serie watervalletjes en stroomversnellingen te komen.

Vervolgens komt u langs God’s Window een prachtig uitzichtspunt maar eerlijk is eerlijk er zijn mooiere uitzichtmomenten langs deze route. The Pinacle, een lange, dunne rots met begroeiing erop, in het midden van een apart stukje van de kloof. Deze hoort wel in het hoogtepunten lijstje thuis.

En als u na al deze natuur wonderen de inwendige mens tevreden wil stellen, is Graskop een uitstekende plek om even te pauzeren. Er zitten verschillende pannenkoek-restaurants met heerlijke pannenkoeken, waarvan Harry’s Pancakes de bekendste is. Er is een uitgebreide menukaart en sommige pannenkoeken zijn een complete maaltijd, zoals de Boboti-pannenkoek. Probeer ook zeker de “red cappuccino” een cappuccino maar dan van rooibos thee, zalig! 

Panoramaroute Zuid-Afrika kaart

Onderstaand vindt u de Panoramaroute Zuid -Afrika kaart. Zo krijgt u een idee waar de route loopt, wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar Panoramaroute Zuid-Afrika

Voorbeeldreizen Panoramaroute Zuid-Afrika

17 dagen
Vanaf € 1675 p.p.
Panoramaroute, Drakensberg & St. Lucia Zuid-Afrika
Panoramaroute, Drakensberg & St. Lucia Zuid-Afrika
Een geweldige individuele rondreis die in een rustig reistempo verloopt en zeker in de categorie onvergetelijk zal gaan vallen. 
23 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Zuid Afrika Rondreis
Zuid Afrika Rondreis
Deze reis licht een tipje van de prachtige Zuid-Afrikaanse sluier op. U gaat Zuid-Afrika exploren dat betekent dat u veel gaat zien,...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op