I haven’t been everywhere, but it’s on my list
Mikki Bresser
Mikki Bresser

De ultieme vrijheid die solo reizen met zich mee brengt is fantastisch.

In november 2019 maakte ik mijn eerste solo reis door Thailand. Een ervaring om nooit te vergeten! En na mijn mening moet iedere mede gepassioneerde reiziger dit een keer in zijn leven hebben gedaan. Zo liep ik op een dag van mijn bezoek aan het Lanta Animal Welfare terug naar het hotel en zag ik onderweg een bord met daarop geschreven:

The way to beautiful beach

Nou eerst zien, dan geloven dacht ik. En ja hoor... Aan het einde van de weg vond ik dit kleine paradijs. Het was er zo rustig dat ik deze prachtige plek bijna voor mezelf alleen had. Dit soort momenten vind ik het allerleukste aan reizen! Ongepland een afslag nemen en dit als resultaat. Wat een prachtige stop voor een heerlijke duik in dat kristalheldere water.

De Griekse eilanden, voor elk wat wils..

Net als mijn collega’s ben ik een groot fan van Griekenland. Tot nu toe heb ik een aantal van mijn vakanties doorgebracht op de eilanden Zakynthos, Kos en Eboea (Evia). De laatste is de minst bekende van de drie maar tevens wel het op één na grootste eiland van Griekenland. Evia heeft prachtige groene binnenlanden en is nog nauwelijks ontdekt door het massa toerisme. De ideale bestemming voor mensen die van rust en natuur houden. Het noorden noemt men ook wel “Klein Zwitserland”. Door de schitterende bossen en de bergachtige natuurgebieden. In centraal Evia bevindt zich de hoogste berg (Dirfis) van het eiland en de hoofdstad Chalkida. De stad ligt vlakbij het Griekse vasteland en is verbonden met twee bruggen. Het zuiden van Evia kenmerkt zich door het wat ruigere landschap. De belangrijkste plaatsen hier zijn Marmari en Karystos, waar ikzelf destijds verbleef. Een leuke tip! Boek een snorkel excursie bij het Dikelas Dive Center naar de Petali- eilanden waar je gaat snorkelen en vervolgens kunt relaxen op één van de mooie strandjes. Tegenover Marmari liggen namelijk de prachtige Petali-eilandjes, die eigendom zijn geweest van Koningen en rijke families.

Natuurlijk staat de volgende reis naar Griekenland alweer gepland namelijk naar het eiland Naxos. Ik ben überhaupt een liefhebber van het eilandleven. De prachtige witte stranden, de relaxte sfeer, knusse straatjes en de gezellige barretjes. Wat ik zo bijzonder vind aan de Griekse eilanden zijn de vele verlaten baaien die er nog te vinden zijn. De mooiste plekjes zonder massatoerisme, het verbaast me elke keer weer.

Een verlanglijst aan reisbestemmingen

Kortom ik ben gewoon gek op reizen en ik zal er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Bovenaan mijn lijst staat op dit moment Indonesië, waar mijn roots liggen. Op een gedeelde tweede plaats staan Zuid-Afrika en Costa Rica, beide voor de fascinerende Wildlife. Wilde avonturen beleven in de jungle met de vele tropische diersoorten om je heen. Ruim een kwart van Costa Rica bestaat namelijk uit beschermd gebied en heeft een zeer rijke natuur. Of oog in oog komen met de beroemde Big Five tijdens een jeep safari door de wildernis van Zuid-Afrika, wie wil dat nou niet!

Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar warme bestemmingen. Maar sinds ik voor Interfact Travel werk ben ik geïnspireerd door mijn collega’s. En ben ik nieuwsgierig geworden naar de mysterieuze landschappen van IJsland.

Reusachtige gletsjers, watervallen, sluimerende vulkanen, het noorderlicht en wauw een huskytocht. Kom maar op!
Ik hoop nog veel meer kennis op te doen in de reizen die komen gaan waardoor ik je zo goed mogelijk kan adviseren en inspireren voor een volgende reis.

I haven’t been everywhere, but it’s on my list

I haven’t been everywhere, but it’s on my list