Globetrotter
Evelyn Geijteman
Evelyn Geijteman

Globetrotter: Wereldreiziger of reislustig mens

Globetrotter. Ik heb de definitie toch maar even opgezocht. Betekenis is wereldreiziger of reislustig mens; ik kan mij daar in vinden. Inmiddels heb ik veel van de wereld gezien en hopelijk ga ik nog veel meer zien. Kennis maken met andere culturen, genieten van de natuur, restaurantjes zoeken met lokaal eten, de weg kwijt raken, de 'hidden gems' ontdekken, andere reizigers ontmoeten, middagje luieren op het strand, niet gebaande wegen exploren; da’s voor mij reizen en vind ik zalig!

Mijn eerste vliegvakantie

Mijn eerste vakantie met vliegreis was met mijn ouders naar Spanje in de jaren ’70; een enorme belevenis voor die tijd. Mijn eerste kennismaking met zon, zee, strand, olijfolie en de Spaanse taal. En werd ik gebeten door de reismug die de reislust in mijn bloed prikte en sinsdien niet meer is verdwenen.

Van Philadelphia naar Nieuw-Zeeland

In Philadelphia (VS) heb ik een jaar gewoond en daardoor veel van Noord-Amerika kunnen zien. In Zuidoost-Azië heb ik 6 jaar gewoond en ook daar heb ik mijn reislust de vrije loop kunnen laten. Met als hoogtepunten Vietnam, Australië en Nieuw-Zeeland. En als je yoga beoefend dan moet je een keer in India zijn geweest en een Ashram bezocht hebben: check!

In Brazilië hebben ze inderdaad de beste Caipirinha’s en op Ipanema beach draag je geen badpak; beetje suf.

Europa toch een van de mooiste continenten

Toch blijft in mijn ogen Europa een van de mooiste continenten met een schat aan diversiteit. Oudheid, cultuur, maar ook modern en hip; ieder Europees land heeft het wel. En wat heerlijk is van Europa, je kunt citytrips maken van 2-3 dagen, leuk en praktisch. Athene ben ik nog niet geweest, staat op mijn ‘to do’ lijstje. Verder blijft het natuurlijk ook heel fijn dat je in de auto kunt stappen en heel veel landen in Europa makkelijk kunt berijden.

Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness

Mark Twain

Zuid-Afrika

Maar op dit moment ligt mijn hart in Zuid-Afrika. Inmiddels kom ik daar al 6 jaar en het land blijft mij boeien; oog in oog staan met het grootste grijze lid van de Big 5, lieve mensen met stralende lach, wandelen door de bush op zoek naar die andere 4 leden van de Big 5, de prachtige, stille, brede stranden, de Afrikaanse taal, genieten van het goede leven aan de West Kaap, de kleurrijke vogels, schattige dorpjes met bijzondere guesthouses, braaien, Kaapstad maar ook Johannesburg, tongstrelende wijn, voelbare puurheid en oudheid…dit land blijft intrigeren. 

Dat ik gedreven ben om mensen kennis te laten maken met dit veelzijdige land, zal niemand verbazen. Uiteraard heeft een ieder zijn wensen wanneer je een land gaat bezoeken en daar houden wij uiteraard rekening mee. Maar soms is het goed om uit je comfortzone te stappen, je te laten verrassen door het onbekende om vervolgens de mooiste ervaring te beleven, ever!
In Zuid-Afrika kan dat; wie durft?

Neem vrijblijvend contact op!