Noorwegen

Rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen iets voor jou? Noorwegen is veel groter dan veel mensen zich realiseren. We raden je daarom aan om je op één regio te richten en rond te reizen. Je kunt altijd nog terugkomen om de andere regio's te bezoeken.

Noorwegen beschikt over een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid met talloze, prachtige en adembenemende fjorden langs de gehele westelijke kust. Ook het bergachtige, wilde en romantische achterland is ongekend en vol van natuurwonderen met ontelbare watervallen die vanaf de hoge bergen naar beneden storten.

Via het milde zuiden, met een diepgroen lichtgevende natuur, transformeert het land via parelwitte, Caribische stranden van de magische eilandengroepen Lofoten, Vesterålen en Senja, naar de ruige Noordkaap en ten slotte het dorre Kirkenes aan de Russische grens.

Noorwegen bezienswaardigheden

Je kunt overal actief bezig zijn, omgeven door spectaculaire landschappen. Raften, gletsjerwandelen, zeekajakken, quadtochten en bergwandelingen zijn onvergetelijke belevenissen, net als een walvissafari of een kingcrab excursie. De husky's en sneeuwscooter-tochten behoren absoluut tot een must do

Noorderlicht Noorwegen
En wat dacht je van een reis waarbij je op jacht gaat naar het Noorderlicht? Hoe mooi zou het zijn om 's avonds vanaf het dek van de Hurtigruten het Noorderlicht te bewonderen? Ook hebben wij voor onze sportievelingen een gaaf programma, ski safari's! Dit zijn tochten met of zonder gids door de indrukwekkende natuur- en wintersportgebieden van Noorwegen.

Fjorden Noorwegen
Noorwegen heeft een oppervlakte van 323.787 vierkante kilometer en is daarmee ongeveer 9x groter dan Nederland. Het land kent een kustlijn van ruim 25.000 kilometer. Voor de kust liggen diverse kleine eilanden, die samen kleine eilandengroepen vormen. Verder staat de kust van Noorwegen natuurlijk bekend vanwege haar fjorden. Bekende fjorden zijn Sognefjord, Hardangerfjord, Trondheimsfjord, Porsangerfjord en de Storfjord. Grote delen van het land worden gedomineerd door de natuur zoals bossen, fjorden, gletsjers en meren.

Kortom, Noorwegen biedt genoeg bijzondere plekjes en activiteiten om het land te ontdekken.

Dieren in Noorwegen

Last but not least mogen wij natuurlijk de dieren in Noorwegen niet vergeten. Noorwegen is een land met veel natuurschoon en daardoor ideaal voor verschillende diersoorten. In Noorwegen leven veel uilen, elanden, de Muskosos, de bruine beer, de poolvos en uitgebreide vogelfamilies (ruim 200 soorten). Daarnaast leven er natuurlijk veel vissoorten. Meer weten over dieren in Noorwegen?

Reizen naar Noorwegen

Voor zowel zomer- als winterreizen naar Noorwegen kun je bij Interfact Travel terecht. Denk bijvoorbeeld aan een paar dagen met de Hurtigruten, een nachtje in het ijshotel, excursies naar steden als Bergen, Trondheim en Tromsø. Hieronder vind je onze inspirerende voorbeeldreizen. Zo krijg je een indruk van jouw droomreis. Wij stellen jou reis samen op zodat je op authentieke wijze kunt genieten van Noorwegen.

Terug naar Noorwegen

Voorbeeldreizen Noorwegen

7 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Polar Adventure - Zweden, Finland & Noorwegen!
Polar Adventure - Zweden, Finland & Noorwegen!
Van een ijsbreker cruise in de golf van Bothnia tot het Kingcrab vissen op de Barentszee! Deze speciale winterreis is een hele bijzondere.
6 dagen
Vanaf € 1750 p.p.
Fjorden Noorwegen
Fjorden Noorwegen
Ontdek Noorwegen in haar winterkleuren: een onvergetelijke reis door de Fjorden van Noorwegen. Naast dat je omgeven bent door het pittoreske...
8 dagen
Vanaf € 837 p.p.
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
Een programma bedoeld als introductie van de ruige Noorse natuur, maar ook voor degene die al veel in Noorwegen gereisd hebben en iets...
13 dagen
Vanaf € 1850 p.p.
17 dagen Fly drive Lofoten, Vesterålen, Senja & Tromsø
17 dagen Fly drive Lofoten, Vesterålen, Senja & Tromsø
Deze unieke Fly & Drive reis bevat diverse toeristische toppers, die op menig verlanglijstje prijken. Ontdek het bijzondere landschap op...
13 dagen
Vanaf € 1817 p.p.
13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis
13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis
Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele...
5 dagen
Vanaf € 1229 p.p.
Citytrip Tromsø 5 dagen
Citytrip Tromsø 5 dagen
Zin in een winterse city break, maar dan nét even anders? Dan is citytrip Tromsø een uitstekende keuze! Deze stad in het Poolgebied heeft...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op