Naxos

Naxos

Een reis naar de Cycladen moet eigenlijk altijd gecombineerd worden met Naxos Griekenland! Naxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen. Ook vind je hier indrukwekkende bergen, vruchtbare valleien, prachtige azuurblauwe zee met witte zandstranden en in de bergdorpen dragen sommige lokale inwoners nog de traditionele kleding. Naxos is een eiland met uitersten en daarom absoluut een must om naartoe te gaan.

Naxos Griekenland, wat is er te doen?

Een vakantie naar Naxos betekent een vakantie voor iedereen! Naxos is van alle markten thuis maar is nog wel heerlijk Grieks in alles. Het is er niet zo massaal druk als op de eilanden waar de airlines direct op vliegen waardoor het er eigenlijk gewoon gezellig druk is, ook in de zomermaanden. Omdat er op Naxos veel zandstranden zijn is er een ruime keuze aan watersporten, ook is het kitesurfen hier erg in trek onder de kenners. Een vakantie naar Naxos kan ook heel romantisch zijn, een excursie met een boot rond het eiland waarbij je bijvoorbeeld kunt gaan snorkelen samen. Ook kun je met een auto of scooter het eiland gaan verkennen. Er zijn zoveel kleine bergdorpen met de meest prachtige uitzichten en de heerlijkste lokale gerechten gemaakt door oma in de kleine taverna’s. Voor de oudere jeugd zijn er ook barretjes en uitgaansmogelijkheden, gezellige lounge bars direct aan het strand in Agia Anna bijvoorbeeld.

Hoe hebben wij onze vakantie naar Naxos ervaren?

Tijdens onze vakantie naar Naxos verbleven wij in het Plaza Beach hotel in Plaka. Dit is een mooi hotel gelegen direct aan een prachtig breed zandstrand! Het is wel iets afgelegen maar er zijn ook een paar geweldige taverna’s op loopafstand aanwezig. De rust en het uitzicht zijn hier heel erg fijn. Met een auto of quad benn je binnen 8 minuten in Agia Anna waar het weer iets drukker is. Dit hotel is een absolute aanrader! We zijn natuurlijk het eiland in de rondte geweest en dit keer met een quad, huur er wel eentje met iets meer vermogen zodat je makkelijk de bergwegen oprijdt. We hebben verschillende dorpjes en baaien gezien en genoten volop!

Tip voor een leuke wandeling: Zas grot en de top van deze berg. In de volksmond; de grot van Zeus. Prachtige wandeling over bergweggetjes omhoog naar de grot of de top van de berg, neem wel genoeg water mee! Natuurlijk mag je ook Naxos stad niet overslaan tijdens jouw Naxos vakantie, hier kun je zigzaggend naar boven lopen en dan kom je bovenop de burcht uit met een prachtig uitzicht over de hele stad!

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaLefkasMykonosPanormosParosSantoriniSifnosSikinosStavrosSyros