Mykonos

Mykonos

Eén van de bekendste eilanden is Mykonos Griekenland. Het is een eiland van uitersten, je kunt er feesten tot je erbij neervalt rondom Paradise beach terwijl je ook de schoonheid van de kleine dorpjes en baaien kunt ontdekken. Mykonos Griekenland heeft als grootste trekpleister Mykonos-stad, prachtige straatjes waar je als in een doolhof kunt ronddwalen.

Mykonos is de meest kosmopolitische eiland van de Cycladen, volgens de Griekse Mythologie is het eiland vernoemd naar de kleinzoon van Apollo. Mykonos is goed geslaagd in het vinden van een tussenweg tussen glamour en simpelheid.

Mykonos Griekenland, wat is er te doen?

Zoals hierboven al wordt geschetst kun je tijdens een vakantie op Mykonos alle kanten op! Van luieren op één van de prachtige zandstranden die Mykonos rijk is tot aan het bezoeken van het nabijgelegen eiland Delos. Jouw vakantie naar Mykonos zal in ieder geval niet saai zijn, het hele gezin kan genieten van vele de watersporten en natuurlijk is het erg gezellig om samen of met het gezin door de smalle witte straatjes van Mykonos-stad te dwalen. Wil je een echte aanrader van ons? Huur een quad en tour het eiland rond! Ervaar de bergdorpjes met de bewoners en vergeet vooral niet bij één van deze taverna’s in de dorpjes te eten.

Hoe hebben wij onze vakantie naar Mykonos ervaren?

Vanaf de boot zagen we in de verte Mykonos al liggen: bruin, droog, weinig groen en geen boom te bekennen. Dan denk je, hmm..

Een vakantie naar Mykonos is werelds, chic en perfect voor diegene die op zoek zijn naar ontspanning overdag op de fantastische stranden en geweldige feestjes in de avonduren. Het leuke van een vakantie naar Mykonos is dat er nog genoeg rustige plekken zijn waar de plaatselijke dorpsbewoners je hartelijk zullen ontvangen. We kregen regelmatig lokale hapjes aangeboden en werden uitgenodigd om een kijkje te nemen in hun witte traditionele huizen.

In Mykonos-stad hebben we genoten van het (ver)dwalen in het labyrint van smalle straatjes met boetiekjes en terrasjes. Onweerstaanbaar vonden we de huisjes met overhangende houten balkons direct aan het water, door iedereen Klein Venetië genoemd. En even verderop de beroemde windmolens Kato Myli.
Tijdens ons autoritje belandden we in het nog enigszins traditionele dorpje Ano Mera, waar we het Panagia Tourliani klooster hebben bezocht. We bestellen kleine mezes en een koud drankje en nemen afscheid van de heerlijk geurende bougainville en van… Mykonos.