Milos

Milos en Milos-stad

De hoofdstad van Milos is Milos-stad of zoals de Grieken het zelf noemen 'Plaka'. Milos heeft wel een luchthaven, maar er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld met een binnenlandse vlucht naar Milos te vliegen vanaf Athene of Santorini of natuurlijk met de ferry te reizen.

Het eiland heeft drie grote dorpen, Adamas, Pollonia en Plaka. In Adamas meren ook cruiseschepen aan die dagjesmensen naar het eiland brengen. Dit kan het in de zomermaanden drukker maken, desondanks blijft het een heerlijke, gezellige plaats.

Milos vakantie, wat is er te doen?

Eén ding wat je niet mag overslaan tijdens je vakantie naar Milos zijn de zeegrotten van Kleftiko. Dit zijn zeer fraaie grotten en alleen per boot bereikbaar. Vanuit Plaka gaan er diverse boten naar de zeegrotten in combinatie met het primitieve vissersdorpje Klima. Er is welgeteld maar één publiek toilet. Maar erg bijzonder om te zien zijn de kleurrijke huisjes in contrast met de blauwe zee. Dan is er natuurlijk Plaka Milos. In Plaka staat het archeologisch museum welke een replica heeft van het beeld van de Venus van Milos.

Een ander mooi natuurverschijnsel is Sarakiniko. De witte rotsen die goed afsteken bij de blauwe zee en de blauwe lucht zijn een veel gefotografeerde bezienswaardigheid. Wil je in één keer veel zien van Milos, dan moet je zeker een boottocht maken. Je leert het eiland op een andere manier kennen en je komt op plaatsen waar je met de auto of te voet niet kan komen.

Vakantie Milos, hoe hebben wij het ervaren?

Vakantie Milos (in de Cycladen), ‘the island of colors’ een benaming die wij volledig onderschrijven! De verscheidenheid en de kleuren van de stranden zijn indrukwekkend. We hebben witte en zwarte stranden gezien; stranden met kleine steentjes; stranden met schelpen….. Milos heeft maar liefst 77 stranden en dat maakt dit eiland echt anders. De wateren zijn groen, licht- of donkerblauw. ‘Poli Oreo’, zoals de Grieken zouden zeggen. We bezochten o.a. Plaka, de hoofdstad van het eiland en dat is zeker de moeite waard. Het is gebouwd op een heuvel bij de zee. In de avonduren hebben we er een gezellige atmosfeer ervaren en voor ons niet onbelangrijk… het is er in de avond niet te druk. Wij hebben er menig avondje doorgebracht op één van de vele terrasjes, genieten van prachtige zonsondergangen. Nieuwsgierig naar ons complete verslag? Lees hier ons blog over onder andere de vakantie naar Milos.

Terug naar Milos

Voorbeeldreizen Milos

Pakketreis
Vanaf € 779 p.p.
Adamas - Santa Maria Village
Adamas - Santa Maria Village
De combinatie van een gastvrije omgeving, de nabijheid van het strand en de haven maken Santa Maria Village uniek. Santa Maria Village ligt...
Pakketreis
Vanaf € 749 p.p.
Pollonia - Kostantakis Studios
Pollonia - Kostantakis Studios
Kostantakis Studios is tegen een heuvel aangelegen midden tussen bomen, palmbomen en prachtige bloemen. Doordat deze accommodatie wat hoger...
Pakketreis
Vanaf € 799 p.p.
Pollonia - Mirabeli mini suites
Pollonia - Mirabeli mini suites
Mirabeli Mini suites bestaat uit ruime en volledig uitgeruste appartementen. De aardige eigenaren zullen er alles aan doen om uw verblijf...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op