Lefkas

Lefkas

Vier je vakantie op Lefkas! Een mooi groen eiland met steile rotspartijen aan de westkust. Een brug verbindt Lefkas met het vaste land, het ligt slechts 385 km van Athene af. Op Lefkas vindt je de mooiste stranden van Griekenland en door de steile hellingen zijn de uitzichten adembenemend. Bekende stranden van Lefkas zijn; Porto Katsiki, Egremni, Agios Nikitas en Kathisma.

Lefkas Griekenland, wat is er te doen?

Een aantal dagen genieten op het prachtige Griekse Lefkas, je zult versteld staan van de overweldigende blauwe zee en het mooie landschap. Een paar leuke tips om te gaan bekijken zijn; Pittoreske dorpjes als Agios Nikitas en Vasiliki met schitterende vergezichten en gezellige kleine straatjes. De eilanden in de buurt als Meganisi en het privé-eiland Skorpios. Bezoek ook Lefkas-stad met diverse kleine, maar interessante musea en het gezellige dorpsplein. Combineer een tochtje met een huurauto langs de westkust van Lefkas Griekenland met tussenstops op de vele schitterende stranden als Egremni, Kathisma en Pefkoulia.

Hoe hebben wij Lefkas ervaren?

Tijdens onze reis naar Lefkas hebben wij een prachtige wandeling gemaakt naar de waterval Kataraktis. Onze zwemkleding hadden wij meegenomen voor een verfrissende duik in de zwembekken. Verfrissend was het zeker! ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in het gezellige Nydri, waar het in de zomermaanden gezellig druk is met toeristen. Vassiliki, in het zuiden van Lefkas is kleiner en tevens gezellig. Hier hebben wij genoten van het échte Griekse eten, mezedes. Allemaal kleine hapjes. Wij raden een verblijf in Vassiliki dan ook zeker aan. Aan het einde van onze Lefkas vakantie gingen wij op de ferry naar het eiland Kefalonia.

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSifnosSikinosStavrosSyros