Koufonisia

Koufonisia

Koufonisia (oppervlakte van 3,8 vierkante km en 1 dorpje). Hier kun je per fiets het eiland ontdekken. Het is een van de kleinste bewoonde eilanden in de Cycladen en daarom hoort Koufonisia zeker thuis in een eilandhopreis langs Griekenland! Koufonisia bestaat eigenlijk uit twee kleine eilandjes met een strook zee ertussen van 200m. Pano Koufonisi en Kato Koufonisi. Van de twee eilandjes is Pano Koufonisi het deel dat bewoont is. Koufonisia is een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, gouden zandstranden, kleine natuurlijke zwembaden van turquoise water, feesten zoals alleen de traditionele bewoners dit kunnen en de heerlijkste en meest verse vis van de zee!

Koufonisia Griekenland, wat is er te doen?

Zoals hierboven al beschreven zijn Koufonissia twee kleine eilanden maar natuurlijk is er altijd wat te doen tijdens een vakantie naar Koufonisia. Laten we beginnen met het zwemmen, Koufonisia heeft prachtige stranden die uitlopen in het helderste turquoise water wat je je maar kunt bedenken. De beste stranden op Pano Koufonisi zijn Loutro, Parianos, Foinikas en zo zijn er nog wel een aantal.

Wil je windsurfen? Ga dan zeker naar Pori. Op Kato Koufonisi kun je naar de afgelegen paradijselijke stranden van Panagia, Detis en Nero. Wat ook erg leuk is om te doen is met een boot de eilanden rond te gaan. Dan kun je de zeegrotten bekijken maar ook de nabijgelegen eilanden Glaronisi, Prasoura, Voulgari en nog een paar andere. Wat je niet mag missen tijdens jouw vakantie naar Koufonisia is de witte windmolen, deze staat in de haven en verwelkomt je op het eiland.

Hoe hebben wij onze vakantie naar Koufonisia ervaren?

Toen wij op Koufonisia waren hadden we heel veel geluk! Dit was namelijk op 23 juni en we zouden een nachtje blijven. Uiteindelijk hebben we dit verlengt met een nacht want op 24 juni was toen het “Fisherman’s Feast”! Deze feestdag is elk jaar op een andere dag. Tijdens dit feest is er veel muziek, traditionele dans en het leukste is dat er overal en aan iedereen lokale gerechten, rakomelo en wijn wordt aangeboden. Heerlijk! Andere feesten die de moeite waard zijn; 23 april Agios Georgios day en 15 augustus Maria hemelvaart.

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSifnosSikinosStavrosSyros