Kos

Kos, onze ervaring

Tijdens ons bezoek aan Kos hebben wij veel gezien en gedaan. Wat ons zeker is bijgebleven is dat Mastichari een hele positieve indruk op ons heeft achtergelaten. Van te voren lees en hoor je veel over de drukte op het eiland, maar het sfeervolle Mastichari is precies het tegenovergestelde. Een lang zandstrand met bijna alle accommodaties op loopafstand, een gezellige boulevard met enkele bars, tavernes en souvenirwinkeltjes.

Vanaf het haventje van Mastichari hebben we met de veerboot een bezoek gebracht aan Pothia, de hoofdstad van Kalymnos. En per bus zijn we naar Kos-stad geweest; een hele belevenis met de kinderen. Ook een bezoek aan het Lido waterpark in Mastichari is een aanrader, zeker met kinderen. Het waterpark beschikt over een heerlijk golfslagbad, een bubbelbad en natuurlijk ook verschillende glijbanen! Een dag vol waterplezier onder de Griekse zon.

Kos, wat is er te doen?

Je hoeft je geen moment te vervelen, vrijwel alle bezienswaardigheden zijn prima te ontdekken per bus of nog makkelijker per scooter of huurauto. Naast het vlakke gedeelte heeft het eiland ook een berg van 846 meter hoog. Het is een zeer groene en begroeide berg. De route naar het pittoreske bergdorpje Zia is zeker de moeite waard.

Kos-stad is de drukbezochte badplaats van het eiland, maar kan zeker in de zomermaanden erg druk worden en heeft een gezellig, bruisend nachtleven. Dit pittoreske vissersplaatsje heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot leuk toeristisch dorp en toch haar traditionele sfeer behouden. Mastichari ligt op zo'n 8 kilometer van de luchthaven en staat bekend om haar prachtige zandstranden.

Het historische centrum, de gezellige boulevard met een aantal tavernes en het heerlijke zandstrand zijn de ingrediënten voor een heerlijk verblijf op Kos.

Mastichari, de dromerige vissersplaats op Kos!

Kos ervaringen

Tijdens ons bezoek aan Kos hebben wij veel gezien en gedaan. Wat ons zeker is bijgebleven is dat Mastichari een hele positieve indruk op ons heeft achtergelaten. Van te voren lees en hoor je veel over de drukte op het eiland, maar het sfeervolle Mastichari is precies het tegenovergestelde. Een lang zandstrand met bijna alle accommodaties op loopafstand, een gezellige boulevard met enkele bars, tavernes en souvenirwinkeltjes.

Na een heerlijke stranddag teruggekomen op de kamer van je appartement geniet je van de zonsondergang op je eigen balkon. 's middags hadden we al gezien dat we bij restaurant Kali Kardia, aan het pleintje gelegen, tegenover het standbeeld van Poseidon, vis moesten bestellen en wat hebben we lekker gegeten. We hebben heerlijk gezwommen, gesnorkeld en andere watersporten gedaan. In Mastichari zelf zijn volop mogelijkheden om uit eten te gaan, of een terrasje te pakken.
Als je de beschikbaarheid hebt over een auto of scooter, raden wij zeker aan om naar Tam Tam Beach te gaan. Overdag kun je hier heerlijk aan het strand liggen en 's avonds bestel je bij Erika van Tam Tam Beach Mezedes. Deze kleine hapjes zijn een verwenning voor de smaakpapillen. Ook hier hebben we heerlijk gegeten.

Mastichari Kos

Op zo’n 27 km van de hoofdstad ligt Mastichari, een klein havenplaatsje met veel gezelligheid en geen schreeuwerig uitgaansleven zoals men die vindt in Kos-stad. Een fijne vakantiebestemming in typische Griekse sfeer. Er is een 1,5 km lang en breed zandstrand waar we genoten hebben van de zon en de schone zee.

Door korte afstand tot de luchthaven (zo'n 6 kilometer) ben je zo bij je accommodatie.

Kos behoort tot de Dodekanesos eilandengroep, wat 12 eilanden betekend. Kos is één van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Maar wij zouden Interfact Travel niet zijn als we je niet naar de meest authentieke plekken zouden brengen, de kleine vissersplaats Mastichari.

Wat is er te doen op Kos Griekenland?

Bezoek Kos-stad met haar vele archeologische opgravingen, die verspreid door de stad zijn terug te vinden. De belangrijkste trekpleister van de hoofdstad van het gelijknamige eiland is de 'Plataan van Hippocrates'. Hippocrates is de grondlegger van de geneeskunde. De legende gaat dat hij onder deze plataan, die vanwege zijn enorme omvang veel schaduw gaf, zijn leerlingen zou hebben onderwezen. Vanaf de plataan wandel je zo naar de burcht en geniet je van het uitzicht over de Mandraki haven en zelfs Turkije.

Kos-stad is met haar gezellige centrum en kronkelige straatjes zeker een bezoekje waard. Even buiten Kos-stad ligt het genezingsoord van Hippocrates, het Asklepion.

Gelegen in de enige berg van het eiland, Dikeos, ligt het pittoreske dorpje Zia. Wij vinden dit het mooiste bergdorpje van het eiland. We vinden het dorp wel toeristisch geworden, maar als je er bent, begrijp je ook waarom. Wat is het heerlijk om een aantal uurtjes door te brengen in dit traditionele Griekse dorpje. Zodra je het dorp binnenkomt proef je de sfeer. Wandel een stukje om hoog en geniet van het uitzicht onder het genot van de traditioneel vers gemaakte citroen limonade op één van de terrassen.
Wanneer je nog iets verder omhoog loopt en de bordjes volgt met 'way to the mountain', ben je direct buiten de drukte en wandel je over de terrassen van de lokale bevolking richting de top van de berg. Afhankelijk van je eigen invulling kun je de hele weg omhoog wandelen.

Op zo'n 20 kilometer ten westen van Mastichari ligt Limionas. Dé plek om te gaan lunchen. Een heel klein havenplaatsje met als belangrijkste trekpleister het visrestaurant. De reden om hier vis te gaan eten is de dagelijks vers gevangen vis. De keuze is per dag verschillend. Het restaurant wordt voornamelijk bezocht door lokale bevolking.
Wanneer je vanaf Mastichari richting Limionas en Kefalos rijdt kom je langs Plaka. Plaka is het enige bos op het eiland en is vanwege de vele naaldbomen een goede beschutting tegen de warmte. In dit bos komen veel pauwen voor, maar ook schildpadden.

Kos is prima te combineren met Kalymnos, Leros, Patmos, Symi en Samos.
Of bezoek ze allemaal in één vakantie!

Vanaf de haven van Mastichari vaart diverse keren per dag een ferry naar het sponzeneiland Kalymnos. Kalymnos bestaat voor het allergrootste deel uit een imposant bergmassief. Aan de voet van de bergen liggen verschillende dorpen, meestal als een lint langs de kust gebouwd. Kalymnos is wereldberoemd door de vangst van sponzen. Men ontvangt er graag gasten maar heeft een hekel aan massatoerisme.

Terug naar Kos

Voorbeeldreizen Kos

Pakketreis
Vanaf € 519 p.p.
Mastichari - Fenareti apartments
Mastichari - Fenareti apartments
De appartementen van Fenareti liggen praktisch aan het mooie brede en langgerekte zandstrand. Een plezierige eenvoudige accommodatie, ook...
Pakketreis
Vanaf € 555 p.p.
Mastichari - Katerina & Efi Apartment
Mastichari - Katerina & Efi Apartment
Deze appartementen liggen direct aan het strand en bieden een ideaal uitzicht op onder meer het eiland Kalymnos. Alle voorzieningen van...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op