Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische Zee. Het eiland heeft een grillige 250 km lange kustlijn, is rijk aan contrasten met de lange zandstranden, steile kliffen en lieflijke baaien. Ontdek het oude koninkrijk van de slimme Odysseus. Het prachtige landschap en de rijke culturele tradities van Kefalonia en Ithaka, de eilanden die samen het groene hart van de Ionische Zee vormen. Bij iedere stap die je op de eilanden zet zult je meer in de ban raken van de gastvrijheid en de betoverende sfeer.

Vakantie Kefalonia, wat is er te doen?

Tijdens jouw vakantie Kefalonia, is Myrtos Beach (het bekendste strand van Kefalonia) zeker een bezoekje waard. Het landschap van bovenaf is uniek en het uitzicht is adembenemend. Houd je van watersporten, dan is Xi-beach hier uitermate geschikt voor. Argostoli is de levendige hoofdstad van Kefalonia, bezoek hier één van de grootste bibliotheken van Griekenland.

Fiskardo, mooie herenhuizen met elegante balkons, de donkerrode dakpannen tegen de groene heuvels, de blauwe zee; een betoverend landschap. Fiskardo is een gezellig havenplaatsje en een prachtige omgeving om te verblijven. In het noorden van het eiland ligt het pittoreske Assos. Het fascinerende aan Assos is de rust en de eenvoud.
Kortom een vakantie naar Kefalonia staat voor: pittoreske dorpjes, prachtige stranden, een groene omgeving en Griekse gastvrijheid.

Kefalonia Griekenland, hoe hebben wij het ervaren?

Kefalonia Griekenland is een vrij groot eiland, wij zijn heerlijk met de auto wezen touren. De dorpen waar wij verliefd op zijn geworden zijn Fiskardo, Assos en Katelios. Vooral deze laatste heeft onze harten doen smelten. Een klein dorpje, maar zo Grieks en prettig.

Ook hebben wij een bezoekje gebracht aan de grotten van Melissani en laten we meteen zeggen. Het is toeristisch maar de verschillende kleuren blauw die we daar hebben gezien… het was écht de moeite waard.

Wist je dat: de oorlogsfilm Captain Corelli’s Mandolin met Nicolas Cage en Penelope Cruz in de hoofdrollen is opgenomen in Kefalonia? De film is grotendeels opgenomen in en rondom de plaatsjes Sami, Agia Efimia en de stranden Antisamos en het prachtige Myrtos.

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKoufonisiaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSifnosSikinosStavrosSyros