Gotta love them!!

Huskytochten

Huskytochten, ga je ook mee?

Ik denk dat 1 van de eerste dingen waar je aan denkt, als je het hebt over een winterreis, de prachtige husky's zijn!

Wij snappen dit volkomen! Doe je ogen eens dicht (als er iemand is om dit voor te lezen, hou ze anders maar even openen lees dan zelf verder ;) )

.....stel je voor dat je omringt wordt door blaffende en uitgelaten husky's die niet kunnen wachten tot ze mogen gaan rennen. Met je speciale overal, handschoenen en de rest van je winterse outfit stap je in de slee. Jij bent eerst aan de beurt om te zitten en je partner mag sturen en staat dus achterop. Dan roep je "HIKE" en daar ga je....ineens is er een oorverdovende stilte, de honden stoppen met blaffen, janken en springen en gaan rennen. Het enige dat je hoort is het knisperen van de sneeuw en je partner op de slee.....

Tja zoals je wellicht wel aan ziet komen is het ook echt een ervaring om nooit te vergeten, exact zoals je verwacht had! Daarom is dit inderdaad een safari die je niet mag missen als je zo een bijzondere winterreis gaat maken.

Husky safari

Bijna in elke reis past een husky safari. Dit zijn de safari's die een middag of een dag duren en je even meenemen in de wereld van de huksy's en hun baasjes.

Vaak zit er een lunch of een klein tussendoortje bij en ben je voor het donker weer thuis. Je krijgt voor vertrek altijd speciale extra winterkleding zoals een muts. handschoenen en een overal. Soms zelf boots die je aankunt doen.

Meerdaagse safari's

Naast de gewone dag safari's heb je ook meerdaagse safari's. In de wintermaanden (dec tm maart) heb je de meerdaagse safari waarbij je 1 nacht in een hut overnacht. Meerdere nachten kan eigenlijk nooit in de wintermaanden, dit is voor zowel de husky's als de reizigers de riskant ivm het weer en vooral de kou.

In april heb je nog wel mogelijkheden om langer dan 1 nacht mee te gaan op husky safari. Ook hier overnacht je dan in een simpele cabin. Veelal zonder stromend water en slapend in 1 ruimte met alle mede reizigers. Wel is er bijna altijd een sauna aanwezig.