Gotta love them!!

Huskytochten

Ga je mee op huskytocht?

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt - als je het hebt over een winterreis - zijn waarschijnlijk de prachtige husky's! Huskytochten horen bij een winterreis, ga je met ons mee?

Wij snappen dit volkomen! Doe je ogen eens dicht (als er iemand is om dit voor te lezen, hou ze anders maar even open lees dan zelf verder ;) )

.....stel je voor dat je omringt wordt door blaffende en uitgelaten husky's die niet kunnen wachten tot ze mogen gaan rennen. Met je speciale overal, handschoenen en de rest van je winterse outfit stap je in de slee. Jij bent eerst aan de beurt om te zitten en je partner mag sturen en staat dus achterop. Dan roep je "HIKE" en daar ga je....ineens is er een oorverdovende stilte, de honden stoppen met blaffen, janken en springen en gaan rennen. Het enige dat je hoort is het knisperen van de sneeuw en je partner op de slee.....

Tja, zoals je wellicht wel aan ziet komen is het ook echt een ervaring om nooit te vergeten, exact zoals je verwacht had! Daarom is dit inderdaad een safari die je niet mag missen als je zo een bijzondere winterreis gaat maken.

Goed voorbereid op reis? Bekijk de paklijst die we je adviseren voor reizen naar het hoge noorden.

Husky safari

Bijna in elke reis past een husky safari. Dit zijn de safari's die een middag of een dag duren en je even meenemen in de wereld van de husky's en hun baasjes.

Vaak zit er een lunch of een klein tussendoortje bij en ben je voor het donker weer thuis. Je krijgt voor vertrek altijd speciale extra winterkleding zoals een muts. handschoenen en een overal. Soms zelf boots die je aankunt doen. Dit om je niet te laten afleiden door de kou. Maar om volop te kunnen genieten van een bijzondere huskytocht.

Meerdaagse safari's

Naast de gewone dag safari's heb je ook meerdaagse safari's. In de wintermaanden (december t/m maart) heb je de meerdaagse safari waarbij je één nacht in een hut overnacht. Meerdere nachten kan eigenlijk niet in de wintermaanden, dit is voor zowel de husky's als de reizigers de riskant vanwege het weer en vooral de kou.

In april heb je nog wel mogelijkheden om langer dan één nacht mee te gaan op een huskytocht. Ook hier overnacht je in een simpele cabin. Veelal zonder stromend water en slapend in één ruimte met alle medereizigers. Dit komt de sfeer helemaal ten goede. En er is bijna altijd een sauna aanwezig.

Meer weten over huskytochten op jouw reis?

Wil je graag zo'n bijzondere huskytocht meemaken en toevoegen aan je reis naar bijvoorbeeld Fins Lapland? Vraag ons dan naar de mogelijkheden en wij stellen je ideale reis samen. Of neem zelf vast een kijkje bij onze inspirerende voorbeeldreizen waar een huskytocht zeker in is opgenomen!

Of neem direct contact met ons op