Folegandros

Folegandros

Folegandros Griekenland is een klein, traditioneel en een prachtig eiland. De pittoreske Chora van Folegandros is een aaneenschakeling van drie dorpspleinen met terrasjes onder de bomen. Het is hier heerlijk dwalen door de blauw witte straatjes. Folegandros heeft een aantal mooie baaitjes, waarvan het zandstrand in de baai Agios Nikolaos de meest bezochte is. Dit is echter niet de reden dat je dit eiland bezoekt. Hier ga je heen voor de echte Griekenland beleving. Het is een klein eiland met ruige kustlijnen en prachtige uitzichten.

Folegandros Griekenland, wat is er te doen?

Een echte Cycladen eilandhopreis wordt nog bijzonderder door een aantal nachten van je vakantie op Folegandros door te brengen. Vakantie vieren met de Grieken en een klein handjevol toeristen. Het is een minder bekend eiland en ook wat kleiner maar desalniettemin een absolute must do. Hier zul je in de Chora en in het havenplaatsje Karavostasi het gevoel krijgen een eeuw of wat terug te zijn gegaan in de tijd. Het is er zo heerlijk rustig en vooral prachtig, de mensen zijn zo vriendelijk! Een van de meest bijzondere plekjes op Folegandros is Kastro, een oud deel binnen de Chora gebouwd in de 13de eeuw door de Venetianen. Het is net een ansichtkaart waar je doorheen loopt. Er is natuurlijk nog veel meer te doen tijdens jullie vakantie naar Folegandros. Dus ga en beleef dit bijzondere eiland nu zelf.

Vakantie naar Folegandros, hoe hebben wij het ervaren?

Ook wij hebben een erg leuke vakantie naar Folegandros gehad. Vanuit de haven zijn we met de auto naar Chora (de hoofdstad) gereden. Jeetje……wat was dat een onverwachte verrassing zeg, authentieke straatjes met gekleurde huizen en een gezellige sfeer die je meteen voelt en waar je bij wilt horen!

Tip van ons: ergens op een pleintje waar allerlei straatjes op uitkomen streken we neer op een terras en zochten we een plekje onder de bomen. We bestelden een frappé en vroegen om wat lekkers erbij en alsof het zo moest zijn bleken we op het terras te zitten waar ze bekend stonden om hun appeltaart! Uiteraard namen we deze en of het nog niet genoeg was kregen we er een bolletje ijs en slagroom bij. Het was inderdaad het lekkerste appeltaartje wat we ooit gegeten hadden, misschien hielp het wel dat we absoluut op één van de mooiste plekjes van Griekenland zaten.