Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen op maat

Eilandhoppen op maat in Griekenland kan op verschillende eilanden. Eilandhoppen op maat in Griekenland is één van de meest unieke manieren om Griekenland te ontdekken. En door onze persoonlijke kennis ervaringen en tips van andere reizigers kunnen wij u als geen ander adviseren over de mooiste plekken in Griekenland.

Eilandhoppen Griekenland
Eilandhoppen Griekenland bieden wij bij voorkeur aan. Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij alvast een aantal voorbeeldreizen voor u uitgewerkt. Wilt u toch iets speciaals? Vraag het ons! Wij kunnen eilandhoppen op maat aanbieden.

Eilandhoppen Griekse Eilanden

Eilandhoppen Griekse Eilanden in gedachten? Wij hebben de eilandgroepen voor u op een rij gezet met extra informatie. Zo heeft u snel een idee welke Griekse eilandengroep u het meest aanspreekt!

Griekse Cycladen Eilanden

De bekendste eilandengroep die u kunt bezoeken zijn de Cycladen. Hier vindt u een verscheidenheid aan bekende en minder bekende eilanden. Zoals bijvoorbeeld Mykonos, Santorini, Paros & Naxos maar ook eilanden als Folegandros, Milos, Sifnos & Syros. Tevens vindt u de prachtige eilanden Tinos en Andros in de Cycladen. De witte huisjes met blauwe ramen zult u onder andere op deze eilanden in veelvoud terug vinden.

Griekse Dodekanesos Eilanden

De Dodekanesos eilanden, hieronder vallen onder andere Samos, Patmos, Rhodos, Symi, Leros en Kos. De Griekse sfeer die onmiskenbaar is vindt je hier zeker terug. Op een zondagmiddag zit de pastoor samen met wat lokale mannen hun koffie te drinken en bespreken vol passie de dagelijkse dingen. En elke dag zie je de vissers hun netten maken op de kade voordat ze laat in de avond weer uitvaren om hun netten uit te zetten. Oma staat in de keuken en die maakt de heerlijke Griekse gerechten voor je klaar!

Griekse Saronische eilanden

De Saronische eilanden; deze eilanden zijn iets minder bekend maar zeker niet minder mooi! Ze liggen wat dichter bij Athene en ook dichterbij elkaar. Hierdoor is de afstand die met de ferry gevaren moet worden niet zo heel groot. Als u niet gek bent op varen maar toch wilt eilandhoppen is dit misschien een leuke optie! Omdat deze eilanden dicht bij het vaste land liggen gaan er vaak in het weekend inwoners van bijvoorbeeld Athene heen. U wordt dus ook vrij snel opgenomen in het alledaagse leven op deze eilanden. Het meest bijzonder eiland hier is, naar onze mening, Hydra, een auto/brommer vrij eiland. In de avond heerst er een hele bijzondere stilte over het eiland die je een keer meegemaakt moet hebben. Daarnaast bezoekt u de prachtige eilanden Spetses, Poros & Aegina, stranden zijn ook volop aanwezig!

Griekse Ionische eilanden

De Ionische eilanden; Griekenland met Italiaanse invloeden! Deze eilanden liggen dichtbij Italië, dit merkt u meteen. De invloeden in de stadjes en dorpjes is meteen de herkennen. Daarnaast heeft u natuurlijk de Griekse gastvrijheid en prachtige natuur. Omdat deze eilanden ook wat hoger liggen en een korter seizoen hebben zijn ze groener dan de meeste andere eilanden in Griekenland. Het contrast wat je soms ziet als je boven een baai staat is overweldigend! De azuurblauwe zee, spierwitte stranden en omgeven door de groene heuvels. De eilanden die wij aanbieden hier zijn Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Meganissi en Zakynthos.

Griekse Sporaden

De Sporaden; Natuurlijk mogen deze eilanden niet ontbreken. Misschien kent u ze wel beter dan u denkt? Heeft u de film "Mama Mia" weleens gezien? Deze film speelt zich hier namelijk af en de sfeer die u voelt in de film voelt u ook absoluut op de eilanden Skopelos en Alonissos. Niet iedereen is de hele dag aan het zingen natuurlijk maar alles eromheen vindt u zeker terug. Ook deze eilanden zijn wat groener omdat ze hoger gelegen zijn. Naast de 2 hierboven genoemde eilanden heeft u nog het onbekende Skyros, dit eiland kunnen we ook zeker aanbieden. En het bekendere Skiathos, omdat dit eiland een luchthaven heeft is het wat toeristischer dan de andere maar ook de moeite waard om te gaan ontdekken.

Terug naar Eilandhoppen Griekenland

Voorbeeldreizen Eilandhoppen Griekenland

16 dagen
Vanaf € 925 p.p.
16 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
16 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
Een groene en weelderige natuur, beboste bergen, gevarieerde landschappen en heerlijke stranden met een helderblauwe zee. Dit zijn op en top...
15 dagen
Vanaf € 945 p.p.
15 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
15 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
Op vakantie met de kinderen? Genieten van zon, zee en strand? Bekijk dan deze mooie reis, eilandhoppen naar Lefkas, Kefalonia...
12 dagen
Vanaf € 1299 p.p.
12 dagen Santorini, Milos & Mykonos
12 dagen Santorini, Milos & Mykonos
Eilandhoppen met uw kinderen? Dat is een uitstekend idee! Laat uw reis verzorgen door Interfact Travel en geniet van deze mooie reis naar...
9 dagen
Vanaf € 750 p.p.
9 dagen Kefalonia & Lefkas
9 dagen Kefalonia & Lefkas
Ontdek deze prachtige Griekse eilanden in 9 dagen samen met uw gezin. Deze eilanden liggen in de Ionische zee en zijn groener dan de andere...
8 dagen
Vanaf € 769 p.p.
8 dagen Paros & Santorini
8 dagen Paros & Santorini
Tijdens deze 8-daagse combinatiereis bezoekt u twee eilanden van de Cycladen, Santorini en Paros. U vaart van eiland naar eiland en op elk...
10 dagen
Vanaf € 699 p.p.
10 dagen Santorini & Kreta
10 dagen Santorini & Kreta
Een perfecte combinatie van 10 dagen Griekenland. Santorini en Kreta, 2 totaal verschillende eilanden, beide met hun eigen Griekse charme....
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op