Cultuurreizen Zuid-Afrika

Cultuurreis Zuid-Afrika

Bent u van plan om een cultuurreis door Zuid-Afrika te maken? Wij adviseren u graag om een unieke en onvergetelijke cultuurreis door Zuid-Afrika samen te stellen.

Bevolking Zuid-Afrika

De bevolking in Zuid-Afrika leren kennen? Zuid-Afrika kent een rijk en roerig verleden. Sinds de prehistorie wonen er verschillende volkeren en hun culturen in Zuid-Afrika. Soms in harmonie, soms in oorlog. De verschillende volken in Zuid-Afrika hebben ieder hun eigen cultuur en religie. De meeste volkeren hebben eeuwenlange tradities en ook muziek en ritme speelt een grote rol in de Afrikaanse samenleving. Halverwege de 17e eeuw besloten Nederlanders van de VOC in de Kaap aan te leggen. Deze beslissing heeft de geschiedenis van Zuidelijke Afrika voor eeuwig op de kaart gezet. Het Zuid-Afrika van vandaag, haar inwoners, demografie, plaatsnamen en inrichting zijn eenvoudig terug te koppelen naar ontwikkelingen uit de 17e eeuw. Met een cultuur reis naar Zuid-Afrika krijgt u een goed beeld van dit land en haar complexe geschiedenis en gaat u dit allemaal ontdekken en ervaren.

Cultuur Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika vindt u veel handwerk, zoals houtsnijwerk, vlechtwerk en kralen sieraden. U kunt er verschillende bouwstijlen bewonderen, van lokale hutten tot koloniale bouwwerken. Kunst en cultuur hebben een lange traditie in Zuid-Afrika. De oudste kunstwerken zijn de talrijke rotsschilderingen van de Bosjesmannen ( San). Hun afbeeldingen van dieren, mensen en jachttaferelen zijn tot 20.000 jaar oud. In de Drakensbergen zult u de meeste aantreffen. 

De kunstzinnige expressie van de diverse bevolkingsgroepen ziet men terug in de traditionele kledij van de stammen, in kapsels en sieraden, maar ook in aardewerk, vlechtwerk en bewerkte stoffen. De Ndebele hebben hun huizen indrukwekkend beschilderd in een geometrische kleurrijke stijl. De Venda in het noorden van het land maken kunstig houtsnijwerk en aardewerk. De Zulu's zijn bekend om hun vlechtkunst en sieraden. De kunst van de blanke Zuid-Afrikanen ziet u vooral terug in de architectuur, de meubelen, en interieurspullen van zilver en glas.  De Kaap-Hollandse gebouwen van de boeren vindt u vooral in de Kaapregio. Ook aan de prachtige huizen van de Britten in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl herkent u de herkomst van bouwtradities. Ook de schone kunsten zoals muziek, theater, schilderkunst en literatuur hebben inmiddels internationale belangstelling gekregen.

Een self-drive cultuurreis door Zuid-Afrika is een fantastische ervaring en ook goed te ondernemen!

Beste reistijd voor cultuurreizen door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat en hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland: de winter valt in de maanden juni – juli – augustus en de zomer valt in december – januari.

De beste reistijd is over het algemeen de periode tussen de zomer en de winter in; de meest aangename temperaturen vind je in de lente en de herfst. Niet te heet, niet te koud en niet te nat. Maar let op: Zuid-Afrika is geen tropisch land in de zin van ‘altijd warm’. Voor de avonden geldt dat het na zonsondergang best koud kan zijn.

Cultuurreis Zuid-Afrika samenstellen

Wilt u graag meer informatie of heeft u een specifieke vraag voor het samenstellen van een cultuurreis door Zuid-Afrika? Twijfel niet en stel ons uw vraag!

Terug naar Cultuurreizen Zuid-Afrika

Voorbeeldreizen Cultuurreizen Zuid-Afrika

14 dagen
Vanaf € 1725 p.p.
Typische cultuurreis Zuid Afrika
Typische cultuurreis Zuid Afrika
De mooiste wildparken bezoeken, oog krijgen voor Afrikaanse kunst en kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur. Maak een avontuurlijke en...
15 dagen
Vanaf € 1799 p.p.
Cultuurreis Kaapstad & Johannesburg
Cultuurreis Kaapstad & Johannesburg
Een culturele rondreis door Zuid-Afrika aangevuld met onvergetelijke safari’s.
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op