Op safari met rendieren of husky's

Rendiersafari of Huskytocht

Geplaatst in:
Evelyn Geijteman
Geschreven op 22 mei 2019 door Evelyn Geijteman
Aangepast op: 28 april 2020

Een onvergetelijke rendiersafari of huskytocht maken tijdens jouw reis door Scandinavië? Ontdek de prachtige landschappen van Scandinavië met een bijzondere tocht. Op een slee, voorgetrokken door rendieren of husky's. Wil je graag zo'n ervaring meemaken? Lees dan onderstaande informatie en boek jouw excursies bij een reis met Interfact Travel.

Neem meteen contact op

Een safari tocht met rendieren en op de slee met husky's glijdend door prachtige winters landschap

Rendierentocht

Maak een onvergetelijke rendierentocht in het winterse hoge noorden. Gemoedelijk glijd je door de besneeuwde bossen. Op deze bijzondere manier van transport heb je echt de tijd om het landschap in al zijn schoonheid ten volle te bewonderen. Ieder rendier trekt een slee. Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n tochtje best fris is omdat je zelf nauwelijks beweegt en het bontje wat je meekrijgt is wellicht niet toereikend. Dus warm in de thermo kleding als je een rendierentocht gaat maken want het is meer dan de moeite waard. Vaak krijg je van de organisatie van deze tochten al een lekker dik warm pak.

Rendieren Lapland

Rendieren en Lapland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De traditionele bevolking van Lapland, de Saami, leefden destijds als nomaden. Zij volgden hun kudde rendieren in hun jaarlijkse voedseltrek. Nu trekken de Saami niet meer rond, maar de rendieren in Lapland maken nog wel een belangrijk deel uit van hun leven. Het houden van rendieren is dus in Lapland ook een veelvoorkomend beroep. Er zijn zelfs meer rendieren in Lapland dan dat er mensen wonen. Geen wonder dat veel van het leven om deze dieren draait: de huiden, het vlees én de activiteit.

Heel anders dan de huskytochten blijkt een tochtje met rendieren heel rustgevend. Je hebt alle tijd om de besneeuwde bergen en bevroren watervallen om je heen te bewonderen. Het geklingel van de bel om de nek van de rendieren maakt er bijna een meditatieve ervaring van.

Het geklingel van de bel om de nek van de rendieren maakt er bijna een meditatieve ervaring van.

Huskytocht

Een huskytocht is vele malen onrustiger dan de rendiersafari. De honden hoor je al van veraf blaffen wanneer je aankomt bij de husky farm. Vol enthousiasme staan de honden klaar om je voort te trekken op de slee door het prachtige witte landschap. Precies zoals een huskytocht hoort te zijn!

Huskyfarm

De tocht begint vanaf de huskyfarm waar de vele honden meestal met z’n tweeën in ruime hokken verblijven. Men zorgt ervoor dat alle honden dagelijks rennen zodat de husky’s hun energie kwijt kunnen, dat is belangrijk.

In een warme winteroutfit ga je op weg en vind de eerste ontmoeting plaats met de gids. Met veel passie zal de gids uitleg geven over de tocht, de husky’s en de slede. Per koppel ga je op een slede met een span van 5 husky’s. Eén persoon staat achterop de slede en één persoon zit voorop de slede.

​​Je smelt helemaal bij het zien van de hondenkoppen die met vragende ogen staan te huppelen “wanneer gaan we, nou…mag ik al rennen”. ​​

Vol enthousiasme draven de honden blaffend weg, in het begin is het even wennen maar na een paar minuten begint het bijna vertrouwd aan te voelen. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je af gaat leggen, kom je in oogverblindend mooi landschap terecht; van heuvelachtige bossen tot besneeuwde open vlaktes (lees; bevroren meren). En wanneer je bij terugkomst overenthousiast bent geraakt dan kun je de mogelijkheid overwegen om een meerdaagse huskysafari te gaan doen waarbij je van wildernishut naar wildernishut gaat. Een echt avontuur!

Boek jouw rendiersafari of huskytocht excursie

Overtuigd dat je deze excursies niet mag missen als je een bezoek brengt aan Scandinavië? Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw reis.

Over de auteur
Evelyn Geijteman
Evelyn Geijteman

Globetrotter. Ik heb de definitie toch maar even opgezocht. Betekenis is wereldreiziger of reislustig mens; ik kan mij daar in vinden.