Een must voor iedereen

Lesbos, ga met ons mee!

Geplaatst in:
Libby Rodermond
Geschreven op 5 september 2014 door Libby Rodermond
Aangepast op: 27 maart 2017

Touren op Lesbos


In dit artikel delen wij graag onze ervaringen over de bestemming Lesbos. We begonnen op de luchthaven met het ophalen van onze huurauto, een kleine Hyundai maar prima voor ons 2. We zijn door Mytilini heen gereden en toen meteen omhoog de weg gevolgd naar Molyvos . We hadden nog geen hotel geregeld en aangekomen in Molyvos zijn we eerst even omhoog gelopen, en als ik zeg omhoog bedoel ik ook omhoog! Libby zei in eerste instantie, “nee, we gaan niet helemaal naar de burcht, we gaan gewoon even kijken of we een leuk hotel zien….” een klein half uurtje later, ongeveer 30 graden (and counting), stonden we te genieten van een prachtig uitzicht over Mylovos vanaf de burcht. Gelukkig was daar een taverna en hebben we ons even getrakteerd op een ijskoude cola.

Daarna dwaalde we door de prachtige straatjes van Molyvos weer naar beneden en hebben uiteindelijk geslapen in hotel Mylovos I,…beneden aan het water, haha!  Prima hotel met nette kamers en een fijn ontbijt.

In de avond zijn we weer een stukje omhoog gelopen want we wilden eten, daarboven in dat ene restaurant! Taverna Molyvos stars en dan wel op dat ene hoekje.

Wat een beklimming, maar zeker de moeite waard!

Gaby

We hebben hier welgeteld 15 minuten gezeten, begrijp ons niet verkeerd het was prachtig en als je in tegenstelling tot ons geen last van knikkende knieën hebt op deze hoogtes, blijf vooral zitten! Wij zijn iets verder naar binnen verhuisd en hebben genoten van het heerlijke eten. Probeer vooral de sardientjes, hier staan ze bekend om.

Na een fijn nachtje slapen zijn we al vroeg met onze koffers in de auto gesprongen om 1 deel van het eiland te gaan verkennen. De eerste dag bracht ons eerst langs Skala Sikaminia.

Hier gaan jullie meer van horen aankomend jaar! Wat was dit een fijn dorpje. Rustig, prachtig & je voelde meteen al de Griekse sfeer die wij altijd zoeken. Gesproken met een aantal lieve mensen met geweldige Griekse appartementen.

Na dit juweeltje zijn wij terug gereden richting Anaxos en Petra, een aantal appartementen en hotel bezocht en de sfeer geproefd van de dorpjes. Wat ons eigenlijk bij aankomst op Lesbos gelijk al opviel was dat alles prachtig groen is. We zagen erg veel vogels en erg mooie kustlijn. Als je van de natuur en wandelen houdt en het niet erg vindt om niet altijd een zandstrand tot je beschikking te hebben, GAAN!

Nadat wij geluncht hadden in Anaxos zijn we doorgereden naar beneden en rustig afgezakt naar Sigri. Hier aangekomen hebben we even rondgewandeld maar omdat we erg vroeg in het seizoen waren was er nog niet heel veel open. Dus besloten we door te rijden naar Skala Eressos. Daar aangekomen was het al een uur of zes en zijn we meteen op zoek gegaan naar een hotel. En of we er 1 hadden gevonden, eenvoudige kamers maar als fijne bonus; een balkon aan zee. We hebben niet verder gezocht en onze koffers meteen laten staan hier!

To be continued.....!

Libby
Over de auteur
Libby Rodermond
Libby Rodermond

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Interfact Travel, maar al mijn hele leven vind ik reizen ontzettend leuk en heb dan ook al veel van de wereld mogen zien.