Roots van Interfact Travel

Vakantie naar Kreta

Geplaatst in:
Libby Rodermond
Geschreven op 6 mei 2020 door Libby Rodermond
Aangepast op: 24 augustus 2020

Kreta vakantie

Wil je op vakantie naar Kreta en graag weten wat er te doen is of wat je zeker moet ontdekken op dit prachtige Griekse eiland? In dit blog vind je meer informatie over:

  • De bezienswaardigheden van Kreta
  • Het klimaat op Kreta
  • Het vliegveld op Kreta

Wist je dat de roots van Interfact Travel op Kreta liggen? Ooit zijn we hier begonnen met een eigen appartementencomplex. We zijn hiermee gestart omdat dit eiland alle ingrediënten heeft voor een geweldige vakantie naar Kreta! Direct onze inspirerende voorbeeldreizen of accommodaties bekijken? Of wil je meer weten over het samenstellen van jouw reis?

Ontdek Kreta

Kreta bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Kreta? Wij delen een aantal bekende en onbekendere plekjes met je!

Knossos, het eiland Spinalonga, het Arkadi klooster en Lassithi hoogvlakte, allen leuke Kreta bezienswaardigheden. Voor de kinderen is er Star Beach waterpark in het midden van Kreta - nabij Chersonissos - ook leuk om een dagje naartoe te gaan. Daarnaast zijn er uiteraard nog vele andere plekken die de moeite waar zijn om te bezoeken, zoals de authentieke kleine dorpjes, Frangokastello, de oude binnenstad van Chania. Juist ook bij deze authentieke dorpjes hebben wij de kleinschalige accommodaties uitgezocht. Zo kunnen wij een mooie rondreis op maat voor je samenstellen, voor jouw ideale Kreta vakantie!

> Vakantie voorbeelden naar Kreta

Ben je nog niet naar Kreta geweest, maar staat het hoog op je lijst? Bekijk alvast onze reizen. Kom je er niet uit, wij vertellen je graag alles over een mooie Kreta vakantie.
Weleens op Kreta geweest, maar nog niet alles ontdekt? Ook vertellen wij je graag over de plekken waar je absoluut een keer naartoe moet gaan.

Wat is er te doen op Kreta?

Wat is er nog meer te doen op Kreta? Er zijn zoveel mogelijkheden tijdens deze vakantie! Houd je van wandelen? Dan zijn er verschillende kloven die je kunt lopen, waarbij de Samaria kloof de welbekende is. Wij hebben zelf ook een mooie kloof ontdekt nabij het dorpje Mirtos aan de zuidoostkant van Kreta. Niet zo’n lange tocht maar wel de moeite waard. Deze is ook goed te doen met kinderen. Kreta kent enorm veel baaitjes met prachtige zandstranden. De meest bekende zijn wel het strand van Vai, Balos Beach en Elafonissi, in het hoogseizoen erg druk. Onze mening is ga er lekker op uit met de auto tijdens je vakantie naar Kreta, neem de strandspullen mee en ongetwijfeld dat je de prachtigste baaien vindt.

Kreta klimaat

Het klimaat op Kreta? Met een beetje geluk is het een typisch zon, zee en strand klimaat! Vanaf april tot eind oktober kun je hier heerlijke temperaturen verwachten.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen daar gelaten, maar over het algemeen is het goed vertoeven tot eind oktober. Wanneer je aan de zuidkust van Kreta verblijft heb je ‘iets’ meer kans op zon, vooral in het vroege voor- en najaar. Aan de zuidoost kust hebben wij het Griekse dorp Mirtos een aantal jaren geleden omarmd. Wij maar ook veel van onze reizigers zijn hier maar wat vaak weer naar teruggekeerd. Mirtos is een klein Grieks dorp met een gezellige boulevard, een zand-kiezelstrand en een handjevol souvenirwinkels. Je kunt je af vragen, wat stelt het voor?! Het zit 'm wat ons betreft echt in de sfeer en de rust die hier heerst. Het heeft ons ervan overtuigd dat wij alleen maar van dit soort plekjes willen aanbieden voor de ideale Kreta vakantie.

Griekse Foodies
Naast het Kreta klimaat zijn wij ook erg gecharmeerd van het heerlijke Griekse eten. Vooral de ‘mezedes’ de kleine hapjes die op tafel komen. En dan het liefst nog neerstrijken in een taverna ergens achteraf wat er niet sfeervol uit ziet. Niet? Horen we je denken, maar dit heeft een reden. Soms zitten we letterlijk onder de tl-lichten en op houten krakkemikkige stoeltjes, maar de gastvrijheid van de eigenaren en het eten is in 1 woord ‘poli oreo’.

Kreta vliegveld

Als je op Kreta vliegt, zijn er twee opties: Heraklion airport en Chania airport.

Heraklion airport is het vliegveld van Kreta met de meeste vluchten. Daarnaast zijn er ook vluchten naar Chania airport. Heraklion ligt in het midden, aan de noordzijde van Kreta. Vanuit hier kun je alle kanten op om Kreta bijvoorbeeld met de auto te verkennen. Wanneer je een rondreis over Kreta maakt kun je aanvliegen op Heraklion en terugvliegen vanaf Chania. Zo hoef je niet altijd weer helemaal terug te rijden maar kun je op een relaxte manier reizen.

Laat je je meenemen naar Kreta?

Kijk je uit naar een vakantie naar Kreta en wil je graag meer weten? Of heb je een vraag en wil graag bij ons informeren? Neem dan contact met ons op en laat je meenemen door Interfact Travel.

Over de auteur
Libby Rodermond
Libby Rodermond

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Interfact Travel, maar al mijn hele leven vind ik reizen ontzettend leuk en heb dan ook al veel van de wereld mogen zien.