De Nieuw Statendam

Onze kennismaking met de Holland America Lijn

Geplaatst in:
Libby Rodermond
Geschreven op 16 juli 2019 door Libby Rodermond
Aangepast op: 28 april 2020

Holland Amerika lijn cruises

In 2019 hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met de Holland Amerika lijn cruises. We brachten hiervoor een bezoek aan de ‘Nieuw Statendam’ – het nieuwste cruise schip binnen de Holland America Lijn. Wij nemen je graag mee in onze eerste kennismaking met dit schip en überhaupt met het cruise concept van de Holland America Lijn. Direct benieuwd naar de maatwerkreis die wij je kunnen aanbieden i.c.m. de Holland Amerika lijn? Bekijk onze Holland America lijn reizen.

In de verte zagen we het schip al liggen, hoe dichter bij je komt hoe groter het schip lijkt te worden, totdat je ervoor staat. WAUW, wat enorm!

Bezoek aan de Nieuw Statendam

Ons bezoek aan de Nieuw Statendam was er één die ons nog lang bij blijft.

Het schip zou om 17.00 uur vertrekken naar Noorwegen en om te voorkomen dat we stiekem aan boord zouden blijven, moesten we helemaal officieel inschepen met ons paspoort en door de douane. In groepen liepen we door de slurf het schip op en daar stonden we in de centrale hal. Van daaruit kregen we een rondleiding. Wist je dat dit cruiseschip 12 verdiepingen heeft? Gelukkig is er een lift aanwezig. We zouden ons denk ik beter af kunnen vragen wat er niet aan boord is. Het zal je werkelijk aan niets ontbreken tijdens een cruise vakantie met dit schip.

Nieuw Statendam hutten

De hutten van de Nieuw Statendam, waar te beginnen want er zijn nogal wat mogelijkheden. We kregen de verschillende type hutten te zien, eigenlijk allen even mooi. Neem bijvoorbeeld een binnenhut, helaas geen ramen maar als je daar niet zo erg op gesteld bent dan is het absoluut een prima verblijf tijdens een cruise. Daarop volgend heb je de Ocean suite en de naam zegt het al een beetje, je hebt uitzicht op zee door het raampje dat zich in de hut bevindt. Onze persoonlijke favoriet? De Veranda Suite, deze is wel wat duurder maar heeft een eigen balkon. Zo kun je nog even tot rust komen zonder dat je op het dek hoeft te zitten. Een beetje privacy is soms wel prettig toch? Uiteraard zijn er ook nog 3 andere prachtige suites: de Vista Suite, de Signature Suite en de Neptune Suite. Deze laatste kunnen we wel scharen tot de penthouse onder de hutten.

Onze persoonlijke favoriet? De Veranda Suite, deze is wel wat duurder maar heeft wel een eigen balkon.

Entertainment aan boord van de Nieuw Statendam

Of er entertainment aan boord van de Nieuw Statendam is? Je hoeft je echt niet te vervelen want er is genoeg te doen. Een zwembad en verscheidene restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Je kunt aan boord zelfs een gokje wagen in het casino. We vielen van de ene verbazing in de andere van wat er allemaal te doen is.

Op de Nieuw Statendam kun je altijd weer even terug naar het Nederlandse en typisch Hollandse hapjes en snoepjes eten in het Grand Dutch Café.

Holland Amerika lijn cruises boeken?

Wil je een Holland Amerika lijn cruise boeken? Een deel van het programma van de Holland America Lijn bieden wij aan, bestemmingen die aansluiten bij onze reizen naar Griekenland en Scandinavië. Heb je nog nooit een cruise gemaakt maar heb je wel interesse om het een keertje te gaan doen? Bekijk dan onze reizen die wij aanbieden in samenwerking met de Holland America Lijn. Waarom niet nu?

Het voordeel van cruisen
- Je hoeft maar 1x je koffer uit te pakken
- Je ziet veel verschillende plekken tijdens 1 reis
- Je zult je absoluut niet vervelen tijdens een cruise zowel aan boord als aan wal. Aan boord vanwege de vele entertainment en aan wal vanwege de vele excursiemogelijkheden.

Over de auteur
Libby Rodermond
Libby Rodermond

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Interfact Travel, maar al mijn hele leven vind ik reizen ontzettend leuk en heb dan ook al veel van de wereld mogen zien.