Mijn hoogtepunten Van Kaapstad

Hoe ik Zuid-Afrika beleefde (2)

Geplaatst in:
Timo
Geschreven op 16 november 2015 door Timo
Aangepast op: 26 juni 2018

Hierbij het tweede deel van mijn blog over Zuid-Afrika! In het eerste deel vertelde ik jullie over mijn eerste safari-ervaringen. Vandaag gaat het over mijn bezoek aan Kaapstad in februari. Ik heb aardig wat steden gezien in mijn leven. Maar er kunnen er weinig tippen aan deze ongelofelijke plaats. De meeste steden hebben iets waarom zij bekend staan. Dan heb ik het niet over bezienswaardigheden, maar over de stijl en het gevoel erbij. Neem Amsterdam; smalle straatjes, oude panden en verschrikkelijk weer. Of Barcelona; de artisticiteit, mooie stranden en een haven aan de zee. Buiten het verschrikkelijke weer om, heeft Kaapstad dit ook allemaal. En nog véél meer.

Er zijn ook een aantal plekken in Kaapstad waarvan iedereen zegt dat je het gezien MOET hebben. Maar is dat nou wel zo? Ik geef mijn mening over populaire bezienswaardigheden die ik bezocht heb.

Tafelberg
Hét gezicht van Kaapstad. Je ziet de berg al snel wanneer je aankomt in Kaapstad. Hij is namelijk niet te missen. Alleen het bekijken van de berg is al fascinerend. En het uitzicht als je er bovenop staat is al helemaal ongelofelijk. Zelf nam ik het kabelbaantje naar de top, maar de klim naar boven schijnt ook erg mooi te zijn. Het is wel erg druk op de top, maar er zijn veel wandelroutes. Als je wat verder doorloopt kom je steeds minder mensen tegen.

Cijfer: 9+
- Uitzicht over de stad
- Veel wandelmogelijkheden
- Je bent niet de enige op de top

Kaap de Goede Hoop
Niet te missen tijdens een vakantie naar Kaapstad. De rit er naartoe is al echt geweldig. Je komt langs Hout Bay, waar ik vis heb gegeten bij Fish on the Rocks (tip!). Erg lekker en heel goedkoop! Vervolgens Chapman’s Peak Drive, waar je prachtige uitzichten hebt over de zee. En aan de andere kant het woeste landschap. Cape of Good Hope National Park is ook heel mooi om door te rijden. Maar ook hier geldt... je bent niet de enige! Wat ik het mooist vond om te zien, was het samenkomen van de twee oceanen; de koude, blauwe Atlantische Oceaan en de warme, groene Indische Oceaan.

Cijfer: 9+ 
- De rit er naartoe
- Het samenkomen van de oceanen
- Fantastische wandelroutes

Het mooiste vond ik het samenkomen van de 2 oceanen

Timo

V&A Waterfront 
Naar mijn mening overschat. Natuurlijk, een haven aan de zee blijft toch altijd leuk om te bezoeken. De uitzichten zijn mooi, maar worden beperkt doordat er zoveel wordt verbouwd. Ik heb er één middag rondgelopen en was gelijk over mijn budget voor de dagen erna heen. Er zijn veel winkels en eetgelegenheden. Ik vond de winkels niet bijzonder leuk en bovendien te duur. Over de kwaliteit van de restaurants kan ik niet oordelen, daar ik niet in het Waterfront heb gegeten. De prijzen op de menukaarten vond ik hoog.

Cijfer: 5+
- Veel tours te boeken, waaronder excursie Robben-eiland
- Prijzen, ik vind het een echte ‘tourist trap’
- Weinig Zuid-Afrikaans aan

Boulders Beach
Pinguïns in Zuid-Afrika? Ja zeker. Die vind je op Boulders Beach. Je kunt je kaartje voor het Cape of Good Hope National Park ook gebruiken om naar het strandje te gaan waar de pinguïns staan. Het zijn er zo ongelofelijk veel! Ik heb zelf een hele lange tijd staan kijken naar de pinguïns. Ik vond ze erg grappig.

Cijfer: 8+ 
- Pinguïns in Afrika!
- Gratis met een ticket voor Cape of Good Hope National Park
- Zeer toeristisch
- Het is een heel klein strandje, buiten de pinguïns is er niets te beleven

District Six Museum (Apartheidsmuseum)
Natuurlijk.. Een naar stukje geschiedenis van Zuid-Afrika. Ik vond het museum heel indrukwekkend. Maar tegelijkertijd ook deprimerend. Het museum laat zien hoe de Apartheid geweest is en windt hier geen doekjes om. Dus wees hier op voorbereid. Ik heb mensen gesproken die er zo snel mogelijk weg wilden en dat kon ik volledig begrijpen. De indeling van het museum is wat verwarrend, een beetje van alles door elkaar heen en heel veel informatie.

Cijfer: 7,5+
- Erg indrukwekkend-
- Moeilijk om je ‘flow’ te vinden in dit museum

Robben Eiland
De boot naar het eiland biedt een mooi zicht op de stad. Genieten op het dek zit er niet echt in, hij zit namelijk overvol met andere mensen. Eenmaal aangekomen op het eiland, stap je in de bus voor de tour over het eiland. Je mag dus niet zelf rondlopen, dat vond ik jammer. De tour zelf was bijzonder, maar werd slecht begeleid. Als laatst breng je een bezoek aan de gevangenis, waar je wordt rondgeleid door een oud-gevangene. Super interessant, zou je denken! Ik hoopte te horen over zijn eigen ervaringen op het eiland, in plaats daarvan noemde hij alleen jaartallen met gebeurtenissen. Een beetje teleurstellend. De gevangenis zelf was natuurlijk wel erg indrukwekkend.

Cijfer: 5 (de tour) & 8,5 (Robbeneiland)
- Het eiland is imponerend
- De tour vond ik erg matig
- Je mag niet vrij rondlopen over het eiland

Lion’s Head
Samen met Devils Peak zijn het de kleine broertjes van de Tafelberg. Mensen die de klim naar de Tafelberg te lang vinden, hebben aan Lion’s Head een goed alternatief. Na ongeveer een uur klimmen bereik je de top en heb je een fantastisch uitzicht. Aan de ene kant Sea Point en aan de andere de rest van de stad. Aanrader: bekijk een zonsondergang hier vandaan. Echt ongelofelijk mooi.. En gezellig! Veel locals doen dit ook. Ga wel op tijd weer terug naar beneden. Zodra de zon ondergaat is het al snel donker en het wandelpad is niet verlicht..

Cijfer: 9+
- Uitzicht!
- Een van dé beste plekken van Kaapstad om een zonsondergang te bekijken
- Gezelligheid op de ‘kop’

Ik kan wel zeggen dat ik genoten heb van mijn bezoek aan Kaapstad. Deze bezienswaardigheden hebben daar zeker aan bijgedragen. En er is nog zoveel meer te beleven!  De sfeer is relaxed en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Op elke hoek is er wel iets waarvan je denkt: hmm, even kijken.. Zijn jullie al eens in Kaapstad geweest? Dan hoor ik graag wat jullie ervan vonden. Welke bezienswaardigheden vonden jullie het leukst?

Over de auteur
Timo
Timo

Timo heeft ruim een jaar bij Interfact Travel gewerkt en heeft een aantal prachtige reizen gemaakt! Hij deelt deze altijd graag met ons.