Mijn eerste ervaring met IJsland!

Highlights IJsland

Geplaatst in:
Soraya Manuputty
Geschreven op 15 oktober 2018 door Soraya Manuputty
Aangepast op: 4 mei 2020

Mijn eerste kennismaking met IJsland, wat een ervaring! We landen op de luchthaven van Keflavik. Bij de landing zag ik totaal geen gebouwen, of dorpjes.. Wat ben ik benieuwd naar dit land!!

Na het ophalen van onze huurauto, rijden we naar de Blue Lagoon. Maar ook gedurende de weg naar de Blue Lagoon heb ik weinig gebouwen gezien. Hoeveel mensen wonen hier eigenlijk vroeg ik mij gelijk af.

Blue Lagoon IJsland

Heerlijk even ontspannen in de beroemde Blue Lagoon van IJsland, met een gezichtsmaskertje jezelf in het warme water laten vallen. Bizar hoe koud het buiten is maar hoe ontspannen je in dit heet water-bad kan liggen. Als klapper op de vuurpijl, zien we ook nog eens het noorderlicht terwijl we in de Blue Lagoon zaten.

Reykjavik IJsland

Na ons bezoek aan de Blue Lagoon, reden wij richting Reykjavik. Ons hotel lag aan het randje van de stad. Op loopafstand stappen we de volgende dag op de “hop on hop off” bus. Even de stad verkennen zodat we daarna kunnen kijken waar we nog meer heen kunnen gaan. Op je gemak door de stad van Reykjavik lopen, prachtige kunst op gebouwen in de straatjes, kleine winkeltjes, en restaurantjes. Geen massa’s aan drukte en toch levendig.

Schiereiland Snæfellsnes

De volgende dag hebben we na het ontbijt een excursie naar het westen van IJsland, het schiereiland Snæfellsnes. We stoppen in een klein vissersdorpje voor een korte pauze. Om vervolgens door te rijden naar de prachtige zwarte stranden, de kust met prachtige rotsen. Daar tegenover zien we de grote besneeuwde bergen waar de bevroren watervallen nog zichtbaar zijn.

Alle online clichés over het “magische” IJsland, blijken in mijn ogen echt waar te zijn.

Wat vond ik nou echt bijzonder aan deze excursie? Het contrast tussen ijs, sneeuw en droge groene stukken land. Daar waar we zojuist nog over een glibberig ijsweggetje reden, rijden we nu, nog geen 500 meter verder op, door een stuk groen land waar de paarden in de wei staan. Na een 9 uur durende excursie, heb ik eindelijk een echte indruk van IJsland. Maar wat voor indruk? Ik kan me niet uitspreken over wat ik van dit land vind. Prachtig, dat zeker…maar ook bijzonder! Alle online clichés over het “magische” IJsland, blijken in mijn ogen echt waar te zijn.

Golden Circle Tour IJsland

De volgende dag staat de volgende excursie alweer op de planning; een tour naar de Golden Circle. Een absolute highlight van IJsland.

We worden opgehaald bij het hotel en rijden de richting van het wereldberoemde Geysir en Gullfoss gebied. Opnieuw prachtige watervallen waarvan sommige nog rustig naar beneden vallen en sommige bevroren zijn. We stappen uit de bus en wachten bij een spuitende waterbron genaamd Strokkur. Onze gids geeft aan dat er om de 11 minuten water uit zal spuiten en na even wachten gebeurde dit. Na enige tijd en vele foto’s rijker gaan we verder met de bus. Als hoogtepunt van de excursie rijden we door het Thingvellir National Park. De gids vertelt ons ondertussen veel over de historie van IJsland. Na een pauze rijden we weer terug naar het hotel in Reykjavik.

Tot snel ziens IJsland!

De volgende dag vliegen we alweer terug naar Amsterdam. Een korte trip, maar een grote en indrukwekkende ervaring rijker. Ik wil hier zeker terugkomen en dan in eigen tempo IJsland ontdekken.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar wat ik nou zo bijzonder vind aan IJsland? Ik deel graag mijn ervaringen met je en stel graag een reis voor je samen waar jouw wensen aan bod komen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Neem contact op
Over de auteur
Soraya Manuputty
Soraya Manuputty

Sinds april 2016 werkzaam bij Interfact Travel. Voor mijn opleiding ben ik als stagaire begonnen bij Interfact Travel. Na het afronden van mijn opleiding ben ik hier blijven werken. Waarom? Ik vind het geweldig om mijn eigen draai te geven aan elke reis, in combinatie met de wensen van de klant.