A dream comes true

Liefde op het eerste gezicht: Zuid-Afrika!

Geplaatst in:
Geschreven op 29 mei 2019 door
Aangepast op: 28 april 2020

9 Februari 2017 maakte ik mijn eerste reis naar Zuid-Afrika. Een reis voor de liefde… Ik ben ondertussen getrouwd met de man voor wie ik deze prachtige reis maakte, Sandile. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in reizen, deze reis was dan ook èèn die ik nooit had durven dromen. Ik reisde af naar KwaZulu-Natal om daar mijn (toen nog) vriend op te zoeken die ik drie maanden eerder in Nederland had leren kennen. Toen ik daar aankwam was ik niet alleen meer verliefd op een Zuid-Afrikaan maar ook op Zuid-Afrika. De groene natuur was iets wat ik me totaal niet had in kunnen beelden, ik was dan ook best een beetje verbaast toen we gingen landen in Durban. Eenmaal bij mijn vriend aangekomen maakte het welkom van mijn schoonmoeder dat ik mij meteen thuis voelde. Ik heb veel gezien tijdens mijn eerste reis. Indrukken om nooit te vergeten.

Tijdens mijn reis was mijn eerste verblijf in Durban, hoofdstad van KwaZulu-Natal. Durban en heeft een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en een hoop bezienswaardigheden. De volgende dag reed ik door naar St Lucia, dit ligt 2 uur ten noorden van Durban. St Lucia staat bekent om de vele nijlpaarden en zijn gastvrijheid. Na mijn eerste nacht hier werd ik wakker met een slapend nijlpaard in de tuin. Na een 2 tal dagen hier zijn we weer in de auto gesprongen op weg naar het volgende avontuur. Zo kwam ik na ongeveer 1 uur rijden aan bij het Hluhluwe-Imfolozi Game Park. Dit park is het oudste natuurpark van Zuid-Afrika. Dankzij hun succesvolle fokprogramma’s hebben zij de witte neushoorns gered van uitsterven. Een kleine 20 minuten rijden van het Game Park zit Emdoneni Lodge & Cat project. Bij het Cat project zorgen ze ervoor dat de inheemse katten van Afrika niet uitsterven, zij geven hier ook tours over de soorten katten en waarom zij met uitsterven worden bedreigt. Na een ruime week aan de noord kant van Durban besloot ik ook de Drakensbergen te willen zien. Deze liggen op ongeveer 180 km ten westen van Durban, een prachtig berg gebied met vele mogelijkheden. Deze bergen heb ik zowel te voet als te paard gezien.

Na 3 weken rondreizen was het voor mij weer tijd om naar huis te gaan. Wat was ik toen blij dat ik hier nog veel vaker mocht komen. Want wat een pracht cultuur en landschap heeft Zuid-Afrika. Ik hoop dat wij je snel spreken om voor jou de reis van je leven samen te stellen.

Over de auteur