Finnen zijn het gelukkigste volk van de wereld

Fins Lapland, je wordt daar een gelukkig mens!

Geplaatst in:
Evelyn Geijteman
Geschreven op 24 maart 2020 door Evelyn Geijteman
Aangepast op: 21 juli 2020

Word ook een gelukkig mens

Heb je er ooit van gedroomd om je vakantie door te brengen op een rustige plek, omringd door de ongerepte natuur, waar alles is (en meer) wat je nodig hebt voor een onvergetelijke actieve wintervakantie? Op een plek, waar de mogelijkheid ruim aanwezig is om op te warmen in een traditionele Finse sauna na een lange verfrissende dag in de buitenlucht? Een plek waar je je hart kunt vullen door de stilte in te ademen en gewoon kunt genieten van de schoonheid van bossen die je alleen in verhalenboeken tegenkomt? Nou, ik weet de perfecte vakantiebestemming voor een volgende wintervakantie: Fins Lapland.

Finnen zijn het gelukkigste volk van de wereld. Begrijpen doe ik het helemaal. Als je zo dicht bij pure, wonderschone natuur mag zijn dan word je vanzelf wel een heel gelukkig mens.

Als het donker is, ontvouwt zich de magische schoonheid

Neem nou Iso Syöte, een prachtige omgeving niet alleen overdag maar m.n. als het donker is, ontvouwt zich de magische schoonheid. De kans op het Noorderlicht is hier groot omdat er in deze omgeving nauwelijks lichtvervuiling is.
Het sfeervolle Levi biedt diverse mogelijkheden van activiteiten zoals huskytochten, snowmobile tochten, snowshoewalking en skiën tot slenteren in het gezellige dorp.

En zo zijn er meerdere indrukwekkend mooie plekken in Fins Lapland waar je optimaal kunt genieten van puur natuur. Inmiddels zijn wij uiteraard al een paar maal neergestreken op dit prachtige stukje van de wereld. Weten wij uit persoonlijke ervaring de leukste accommodaties op te sommen, voegen we daar de meest spectaculaire activiteiten bij en informeren wij je wat handig is om in je koffer te stoppen wanneer je naar Fins Lapland gaat. Kortom wij vertellen je wat je moet weten over reizen naar Fins Lapland dus volg onze blogs!

Over de auteur
Evelyn Geijteman
Evelyn Geijteman

Globetrotter. Ik heb de definitie toch maar even opgezocht. Betekenis is wereldreiziger of reislustig mens; ik kan mij daar in vinden.