Eilandhoppen is geweldig!

Eilandhoppen met Mirjam

Geplaatst in:
Mirjam
Geschreven op 10 september 2015 door Mirjam
Aangepast op: 27 maart 2017

Ons eerste gastblog! Al aan het begin van dit jaar boekte zij haar vakantie bij Interfact Travel. Toen Mirjam ons haar reiservaring toestuurde, vonden wij dit zo leuk om te lezen dat wij haar vroegen om een blog erover te schrijven. Ze ging deze zomer met haar gezin eilandhoppen over de Dodekanesos. Ze bezocht hierbij Rhodos, Symi en Kos. Lees hier haar verhaal.

Onze reis naar Rhodos, Symi & Kos.

Veel bezienswaardigheden op Rhodos. We begonnen onze vakantie op Rhodos. De chauffeur liet heel even op zich wachten en deelde ons mede dat het Matoula Beach hotel was overboekt. Dat is wel even schrikken, gelijk als je aankomt. Maar we konden ergens anders voor een dag all-inclusive verblijven.

We waren moe van de reis en vonden het eigenlijk prima. De hele dag hebben we daar aan het zwembad geluierd, gegeten, gedronken en gelegen aan het strand. Want dat doe je als je all inclusive zit. Voor een dag was het echt prima, maar wat waren we blij dat we weg mochten.

Keurig om 12.00 uur de volgende dag werden we opgehaald. Wat een verademing Matoula Beach hotel. Kleinschalig, superleuk zwembad met ligweide, fijne bedjes en heerlijk strand op 50 meter. In de omgeving hebben we twee leuke restaurants gevonden en de Griekse avond op Matoula Beach is ook echt leuk. De dorpjes Trianda en Kremasti zijn niet echt op loopafstand, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Rhodos stad is echt de moeite waard om te bezichtigen. Trek er twee dagen voor uit als je ook wilt shoppen. Het klooster  op de heuvel Filerimos is indrukwekkend. Aan het rots-strand vlak onder Kalithea kun je heerlijk snorkelen en de taverne bij dat strandje is erg leuk. Wil je echt afzien? Beklim de heuvel naar de Akropolis in Lindos en ga daarna eten op een van de dakterrassen die het dorp rijk is.

Taxibootjes van Symi; 

Symi, het volgende eiland in onze vakantie was weer heel anders. Een typisch klein Grieks eiland. Overzichtelijk en leuk is dat je met taxibootjes naar verschillende strandjes kan. Onze favoriet was Agios Nikolaos. Je kunt kiezen voor een dagtrip of je gewoon laten afzetten bij een van de stranden van je keuze.

Het Panormitis klooster aan de andere kant van het eiland is nog in gebruik en is de moeite van het bezichtigen waard. Wij deden dat met een busje, zodat je een goed beeld krijgt van het (kale) eiland.

Er zijn veel tavernes in de haven van Gaios. Het Opera House hotel vonden we ook echt Grieks. De familie die het hotel beheert is vriendelijk, behulpzaam en heeft een lekker restaurant in de haven, met tafels direct aan zee. De vis wordt vers aangeleverd! De kamers van het hotel waren ruim, schoon, koel en rustig. Aan het eind van ons verblijf kregen we allemaal drie dikke zoenen van eigenares Anna.

Relaxen op het strand in Mastichari. Eindigend op Kos was ook perfect. Het appartement Katarina en Efi ligt direct aan het strand. Het is een eenvoudig, maar fijn appartementencomplex. Midden in het dorp en toch rustig. De eigenaar heeft ons goed geholpen toen onze dochter last had van een huidinfectie. De dokter was zo geregeld.

Mastichari is een overzichtelijk dorpje met leuke tavernes en barretjes. Het strand is heerlijk breed, er zijn lekkere golven en als je wilt kun je een surfplank huren of suppen. De Aplobar aan de rand van het dorp is een beleving op zich, ga er zeker een keer lunchen. Het is tot ’s avonds laat open.

Op de Kruisridderburcht in Kos-stad heb je een prachtig uitzicht. Ga ook zeker naar het Casa Romana. Dat is gedetailleerd gerestaureerd tot op heuphoogte zodat je een goed beeld krijgt van hoe het vroeger was. Huur ook een auto om de bergdorpjes te bezoeken. Ga dan ook naar het Agios Stefanos strand. Je kunt daar heerlijk snorkelen en naar het kloostertje zwemmen dat op het eilandje Kastri voor de kust ligt. En luid dan de bel die aan de kloostermuur hangt!

We willen jullie heel erg bedanken voor de goede zorgen. Alles was perfect geregeld en als het even niet zo was, dan kwam het alsnog in orde. De Grieken vonden we enorm en gemeend vriendelijk. We hebben een geweldige vakantie gehad!

Mirjam en familie

Beste Mirjam, heel erg bedankt voor het delen van jouw verhaal en alle tips! Fijn om te horen dat jullie het zo goed hebben gehad. Natuurlijk hopen wij jullie in de toekomst nog eens te mogen begroeten bij Interfact Travel! Tot ziens!

Heeft u ook zo’n leuke reis met ons beleefd? En deelt u dit ook graag met uw medereizigers? Vertel ons uw reiservaring en wordt onze volgende gastschrijver! 

Over de auteur
Mirjam
Mirjam

Al aan het begin van 2015 jaar boekte zij haar vakantie bij Interfact Travel. Toen Mirjam ons haar reiservaring toestuurde, vonden wij dit zo leuk om te lezen dat wij haar vroegen om een blog erover te schrijven.