Into the wild

Dieren in het wild in Scandinavië

Geplaatst in:
Gaby Verdam
Geschreven op 9 april 2018 door Gaby Verdam
Aangepast op: 4 mei 2020

Dieren in het wild bekijken. Het is een van die bijzondere ervaringen die lastig is om te delen met anderen als zij er niet bij waren.

Elk land heeft zijn eigen bijzondere dieren in het wild en wij verzorgen excursies om deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Wij geven de in’s en out’s van dieren in het wild in Scandinavië.

Dieren in Noorwegen en Lapland

Interfact Travel biedt maatwerk reizen naar Noorwegen, Lapland en IJsland. Welke dieren in Scandinavië kom je hier in het wild tegen?

Orka’s in Noorwegen

Ontdek de orka’s in Noorwegen! Wil je orka’s spotten in Noorwegen en zien hoe deze dieren zich in het wild gedragen? De beste periode om orka’s te spotten is van half oktober tot half januari en een van de beste plekken is Tysfjord. Het diepste fjord gelegen in Noord-Noorwegen. Daarnaast is een orka safari naar Narvik, de Lofoten en Tromsø een aanrader.

Wij kunnen excursies voor je verzorgen naar Noorwegen waaronder het spotten van orka’s. Uiteraard is het afhankelijk van het juiste seizoen of je ze werkelijk kunt aanschouwen. Neem hiervoor contact met ons op.

Op walvissafari in Noorwegen

Op walvissafari in Noorwegen? Ga dan zeker naar het eiland Andoya. Vanaf hier worden excursies aangeboden om prachtige walvissen te zien. Denk aan potvissen, vinvissen, bultruggen, dolfijnen en misschien zelfs orka’s. Een prachtige ervaring die je niet mag missen als je naar Noorwegen reist.

Huskytocht Noorwegen en Lapland

Maak een huskytocht door het prachtige winterwonderland van Noorwegen of Lapland. In beide landen zijn er diverse mogelijkheden om een huskytocht te maken met een hondenslee. Leer de honden kennen voordat je op de hondenslee stapt en vorm daardoor een echt team met deze enthousiaste dieren. Afhankelijk van je verblijf bieden wij huskysafari's aan in de reis.

Elandsafari Noorwegen en Lapland

Er zijn ontzettend veel excursies te doen in het koude noorden, maar een die niet mag ontbreken is de elandsafari in Noorwegen of Fins Lapland. De eland ontmoeten in zijn natuurlijke habitat, hij is de koning van het bos.

Dieren in IJsland

Ook verzorgen wij maatwerk reizen naar IJsland en daar mag een excursie naar een dieren safari niet ontbreken! Ga walvissen spotten in IJsland of ontmoet de schattige papegaaiduikers.

Streep walvis spotten maar van je bucketlist als je een reis maakt naar IJsland

Walvis spotten IJsland

Streep walvis spotten in IJsland maar van je bucketlist als je een reis maakt naar IJsland. Je bent gegarandeerd een geweldige ervaring rijker. De grootste kans om diverse soorten walvissen te spotten in IJsland is in de Noord-Atlantische Oceaan, denk aan de bultrug, witte dolfijn, orka, blauwe vinvis en nog veel meer walvissen. Het walvisseizoen loopt van mei tot september.

Papegaaiduikers IJsland

Ontmoet de papegaaiduikers in IJsland, ook wel Puffins genoemd. Wat een schattige beestjes om te zien en het geluk is dat als je ze treft, ze meestal in grote groepen bij elkaar bivakkeren. In de winterperiode leven ze op zee maar in het voorjaar komen ze naar de kust om hun nest te maken. Ongeveer de helft van alle papegaaiduikers broedt in IJsland.

Ze zijn te bewonderen - in de juiste periode - op de vogelrots Dyrholaey. Een hoge kaap die vlakbij het plaatsje Vik ligt, dit is zuidelijk IJsland. Ook komen ze samen vlakbij het dorpje Borgarfjorour Eystri, hier ligt de vogelrots Hafnarholmar.

Meer weten over dieren in het wild in Scandinavië?

Wil je meer weten over dieren in het wild in Scandinavië? Neem dan contact met ons op om meer te weten te komen over een van deze prachtige excursies.

Over de auteur
Gaby Verdam
Gaby Verdam

Al vanaf 2005 werkzaam voor Interfact Travel en ik heb mede door mijn werk al aardig wat bestemmingen mogen bezoeken. Onder andere Zuid-Afrika, Amerika, Canada, Spanje, Frankrijk en uiteraard Griekenland!