Aangesloten bij ANVR

ANVR

Interfact Travel is aangesloten bij de ANVR onder nummer 04514.

Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

De zes zekerheden van de ANVR maken het verschil!

Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis kom je dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen.Wat betekent dit en wat biedt het jou als reiziger? Wij geven je 6 redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
Controleer je ‘de kleine lettertjes’ als je een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Jouw geld in goede handen
Vaak moet je voor je reis een aanbetaling doen. Maar is jouw geld wel in goede handen? Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit betekent dat in geval van faillissement SGR volgens de voorwaarden de schade, jouw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt je zekerheid.

3. Veilig reizen
Je gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens jouw vakantie je de kosten vergoed krijgt. Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen.Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico’s van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe. Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar je rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer je op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop
Krijg je wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Jouw vakantie is dus in goede en deskundige handen.

5. Verantwoord reizen
Je gaat graag op reis, maar wat zijn de gevolgen voor o.a. het milieu van jouw reizen voor de bestemming? ANVR-leden zien er op toe dat aangeboden reizen verantwoord zijn. ANVR-leden laten zich dus niet in met bijv. reizen die kinderprostitutie mede ten doel hebben. Alle reisorganisaties hebben ook een milieubeleidsplan opgesteld met praktische maatregelen. Door rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur blijft reizen in de toekomst ook goed mogelijk.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heb je als er toch iets mis gaat? ANVR-reisondernemingen helpen je bij klachten over je gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen. ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.

Meer weten over reisverzekeringen?