Amorgos

Amorgos

De (verborgen) stranden, de Chora met prachtige witte Cycladen huisjes en vooral de stilte en de rust, Amorgos Griekenland is een eiland waar de tijd stil is blijven staan en waar kleine dingen nog heel groot kunnen zijn. Amorgos was ooit de vakantiebestemming van Koning Minos, niet voor niks natuurlijk! Het is een bijzonder eiland, je komt er aan en het eiland wind je om haar vinger heen.

Amorgos Griekenland, wat is er te doen?

Neem vooral de tijd om al het bijzondere tijdens jouw vakantie naar Amorgos te ontdekken. Een leuke besteding van de dag is met een boot de verborgen strandjes te gaan ontdekken. Verder is het een heerlijk gevoel om door de Chora te lopen langs de Cycladische huizen en te genieten van de idyllische uitzichten. Natuurlijk is een bezoek aan de windmolens en de havenstadjes Aegiali en Katapola de moeite waard.

Vakantie naar Amorgos, hoe hebben wij het ervaren?

Stap af van de gebaande paden en ga naar Amorgos op de Cycladen! Het is een van de meest bijzondere eilanden in de Cycladen waar de lokale bewoners je verwelkomen met hun hartverwarmende lach en je gelijk thuis laten voelen. Amorgos heeft zeven prachtige wandelpaden waarbij je de prachtige flora en fauna van dichtbij kunt ontdekken. Natuurlijk zijn wij ook even bij het indrukwekkende Klooster van de heilige maagd Maria geweest (Panagia). Vooral het aangezicht is zeer bijzonder, gebouwd tegen een steile berg zie je een spierwit klooster uit de rotsen verschijnen. Daarnaast is het eiland rijk aan zeegrotten en stranden waar je kunt duiken, zwemmen en snorkelen.