Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Voorwaarden Interfact Travel

Interfact Travel is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de Reizigersvoorwaarden van de ANVR van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Vanwege onze specialistische werkwijze hebben we naast de reizigersvoorwaarden van de ANVR een aantal specifieke voorwaarden.

Artikel 1. Totstandkoming huurovereenkomst
Alle overeenkomsten komen schriftelijk of telefonisch tot stand als de voor de overeenkomst noodzakelijke gegevens zijn doorgegeven.

Artikel 2. Bevestiging
Alle overeenkomsten worden schriftelijk bevestigd per email of post. Onjuistheden dienen binnen 7 werkdagen na ontvangst doorgegeven te worden.

Artikel 3. Betaling
Direct na het ontvangen van de factuur dient er een aanbetaling te worden overgemaakt. Deze bedraagt, i.t.t. de algemene regeling van de ANVR, 30% van de totale reissom inclusief eventueel afgesloten verzekeringen. Het restantbedrag dient 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Bij een boeking minder dan 6 weken voor vertrek dient het gehele bedrag direct overgemaakt te worden.

* Betalingen kunnen uitsluitend worden voldaan per overschrijving of (gepast) contant op ons kantoor in Amsterdam.

Artikel 4. Reissom
4.1 De gepubliceerde reissom geldt per persoon, tenzij anders is aangegeven. Hierbij zijn de diensten en voorzieningen zoals deze in de gepubliceerde arrangementen zijn omschreven inbegrepen. Diensten als airco, internet, (WiFi), ligbedden, parasols en minibar zijn niet altijd inclusief in de huurprijs. Als er staat “aanwezig” betekent dit niet standaard “inclusief huurprijs”. Dit is voor elk hotel/appartement anders. U kunt hier altijd naar informeren voor, tijdens of na uw reservering.
4.2 De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, geldkoersen, heffingen en belastingen zoals deze bekend waren ten tijde van de publicatie van de prijzen. De reisorganisator behoudt zich het recht voor om, ook met reeds aangegane reisovereenkomsten, tot 20 dagen voor vertrek, de reissom te verhogen als gevolg van verhogingen in de hiervoor genoemde prijzen. De reisorganisator zal daarbij aangeven op welke wijze de verhoging is berekend.
4.3 Indien de reisorganisator na het sluiten van de reisovereenkomst de reissom verhoogt, dan heeft de reiziger het recht de reisovereenkomst te annuleren met aanspraak op restitutie van reeds betaalde bedragen, echter uitsluitend binnen 5 dagen na ontvangst van de mededeling.

* Reissommen van boekingen gemaakt via dealsites zijn altijd in 1x in zijn geheel.

Artikel 5. Annulering door de reiziger zijn als de ANVR voorwaarden
Bij annulering tot de 42e dag (exclusief) vóór de dag van vertrek: de aanbetaling
- Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag (exclusief) vóór de dag van vertrek: 35% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de dag van vertrek: 40% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e (exclusief) vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de dag van vertrek: 90% van de reissom
- Bij annulering op de dag van vertrek of later: de volle reissom
- Bij annulering van een lijndienst: percentage afhankelijk van geboekte klasse

Bij annulering van een eilandhopreizen en reizen naar Scandinavië gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden.
- annuleringskosten verschillen per boeking en zijn afhankelijk van de voorwaarden van airlines, lokale agenten en accommodaties. Wij zullen de annuleringskosten op het moment dat u moet annuleren berekenen.

* Annuleringen van boekingen gemaakt via dealsites zijn altijd 100% van de reissom

Artikel 6. Klachten
6.1 Onverhoopte klachten en tekortkomingen dienen direct schriftelijk aan een plaatselijke vertegenwoordiger of agent te worden gemeld. Indien niet aanwezig dient contact opgenomen te worden met het kantoor van Interfact Travel. Zo kunnen wij proberen de klacht te verhelpen.
6.2 Klachten die niet schriftelijk ter plekke zijn gemeld kunnen achteraf nooit leiden tot een schadevergoeding.

Interfact Travel biedt verschillende pakketreizen aan via Secret Escapes. Dit zijn deals welke aangeboden worden met aanbiedingsprijzen waar de volgende voorwaarden voor gelden:
- Indien er nog een restantbetaling voldaan dient te worden, dient deze binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan.
- De kosten voor het annuleren van uw geboekte reis zijn altijd 100% van uw totale reissom

- Betalingen kunnen alleen worden voldaan per bankoverschrijving naar Interfact Travel
- Persoonsgegevens kunnen niet kosteloos worden gewijzigd na het maken van de boeking
- Indien u een vliegreis inclusief heeft, wordt uw ticket te allen tijden exclusief bagage aangeboden
- Vluchttijden zijn te allen tijden onder voorbehoud van wijzigingen
- Indien u ter plaatse een klacht heeft, dient u direct telefonische contact met Interfact Travel op te nemen. Wanneer u de klacht achteraf indient, kunnen wij u geen tegemoetkoming geven.

Vliegreisvoorwaarden

- Interfact Travel kan geen enkele invloed uitoefenen op de vluchttijden.
- Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud. Veel maatschappijen kunnen hun dienstregeling tot 24 uur voor vertrek nog wijzigen.
- Het is mogelijk dat u op de heen- en/of terugreis een tussenlanding maakt om andere passagiers de gelegenheid te geven in of uit te stappen. De indeling wordt door de luchtvaartmaatschappijen gemaakt, wij van Interfact Travel hebben hier geen zeggenschap in.
- Reizigers dienen uiterlijk 24 uur van voor het aangegeven tijdstip van vertrek van de terugreis te controleren of dit tijdstip eventueel is gewijzigd.
- Het vervoer is mede onderworpen aan de bepalingen vervat in de vervoersdocumenten en de Algemene Vervoersvoorwaarden van transavia.com en/of van andere luchtvaart-maatschappijen.

Voorwaarden voor vervoer per ferry
Interfact Travel zal proberen om zo goed mogelijke bootverbindingen aan te bieden. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schemawijziging van de ferrymaatschappijen.

Voorwaarden voor autohuur
De voorwaarden van het huren van een auto verschillen per eiland in kleine mate van elkaar. Voor de precieze voorwaarden verwijzen we u naar de daarvoor bestemde pagina’s op onze website.

Voorwaarden voor transfers
Indien u een transfer boekt in een van onze pakketten kan het voorkomen dat accommodaties en vluchten voor het vervoer gecombineerd worden, zodat de transfer wat langer kan duren dan gebruikelijk. Wij vertrouwen erop dat u hiervoor begrip zult hebben.

Algemeen

* De overheid in Griekenland gaat per 01-01-2018 een toeristentax invoeren welke ter plaatse betaald moet gaan worden. Deze zal als volgt zijn, per kamer per nacht: 5* verblijf = €4.00 // 4* verblijf = € 3.00 // 3* verblijf = € 1.50 // 2* & 1* verblijf = € 0.50

Reizen buiten het hoogseizoen
In het laagseizoen is het minder druk dan in het hoogseizoen. Het kan daarom gebeuren dat gedurende een bepaalde periode niet alle faciliteiten, zoals bv. restaurants en zwembad geopend zijn. Wij hunnen hierop helaas geen enkele invloed uitoefenen.

Persoonsgegevens
Interfact Travel springt vertrouwelijk met uw gegevens om en verstrekt deze niet aan derden. Interfact Travel behoudt zich het recht om uw gegevens te gebruiken om in contact met u te komen door middel van bijvoorbeeld een mailing.

Reserveringen voor het jaar 2012 en later
Op reserveringen is de nieuwe reisbureauregeling van toepassing. Indien gedurende het seizoen 2012 de BTW-voorschriften betreffende de reisbranche mochten worden gewijzigd zullen de reissommen dienovereenkomstig automatisch stijgen of dalen.

Terms and Conditions regarding package deals by Secret Escapes, Traveldeal and other partners.

These are special deals with the following Terms and Condition:- Any remaining payments must be made within 7 days after receiving the final invoice.- Payments referring to Interfact Travel can only be made via EFT.- In case of cancellation a 100% cancellation fee will be applied.- After the booking has been confirmed, it is not possible to change names, birthdates and other personal information for free.- In case the deal is sold including flights the ticket will always be issued hand luggage only.- Flight times may change at any time.- In case of any enquiries during your stay, it is necessary to call us immediately. We are only able to assist you during your stay. After your travel we are unable to assist you with any enquiries.